Connect with us

newspass.ro

15 lucruri pe care nu le știai despre premiile Grammy

15 lucruri pe care nu le știai despre premiile Grammy

Media

15 lucruri pe care nu le știai despre premiile Grammy

15 lucruri pe care nu le știai despre premiile Grammy

Premiile Grammy ajung în 2023 la cea de-a 65-a ediție și sunt printre cele mai urmărite la nivel mondial. Primele au fost acordate în anul 1959 și de atunci a devenit o tradiție așteptată cu sufletul la gură de milioane de oameni de pe întreaga planetă. De departe sunt premii mult râvnate și de cei nominalizați și bucuroșii câștigători.

UPDATE, 6 februarie, ora 11:50 – Recordul pentru cele mai multe trofee Grammy câștigate a fost doborât în 2023 de Beyonce. Arista a câștigat 32 de premii și l-a ajuns pe, poate cel mai necunoscut câștigător din istorie, Quincy Jones.

Lucruri puțin știute despre premiile Grammy

1. Primele premii Grammy au fost acordate în anul 1959 în orașul Beverly Hilton în data de 4 mai. Ceremonia are loc în fiecare an în luna și sunt considerate Oscarurile muzicii. Acestea sunt organizate de Academia Națională a Artelor și Științelor care nominalizează și alege câștigătorii.

2. Deși au fost lansate într-o perioadă în care televiziunea era încă un vis, iar internetul nu era nici în planurile omenirii, premiile Grammy au început să fie difuzate în direct la TV în anul 1971. De atunci acestea au fost preluate de aproape toate televiziunile la nivel mondial. Au ajuns să fie urmărite de sute de milioane de telespectatori.

3. Imediat ce internetul a apărut interesul pentru Grammy a crescut. Alte sute de milioane de oameni urmăresc cu sufletul la gură nominalizările și câștigătorii pe internet. Au ajuns în scurt timp de la lansarea Twitter să fie cel mai urmărit subiect pe rețeaua de socializare.

4. Nominalizăriile la Grammy sunt votate de peste 20.000 de membri ale Academei Naționale a Artelor și Științelor. Acestea sunt anunțate cu mare fast pe site-ul academiei, iar pe internet încep pronosticurile. Odată cu modernizarea internetului decernarea câștigătorilor poate fi urmărită și online. Iar pe Twitter au loc cele mai multe dezbateri pe tema lor.

5. Apetitul atât de mare al fanilor Grammy a făcut ca publicitatea ce este vândută în pauzele ceremoniei de premiere să fie extrem de scumpă. 30 de scunde de reclamă costa peste 1 milion de euro. Sunt al doilea eveniment cu cele mai scumpe spoturi publicitare, după Super Bowl, unde reclamele au ajuns să coste pentru 30 de secunde chiar și 5 milioane de dolari.

6. Trofeul primit de câștigătorii Grammy cântărește 2.5 kilograme. Acesta este realizat dintr-un material special despre care nimeni nu știe din ce aliaje este făcut. Se știe că este un metal care poartă numele de „gramminium” și doar doi maiștri din lume l-au făcut până acum. Un lucru amuzant despre trofelul Grammy este că acesta costă doar 15 dolari, conform yahoo finance.

Un artist a fost nominalizat la Grammy de 79 de ori

Quincy Jones deține recordul cu 79 de nominalizări la Grammy

Quincy Jones deține recordul cu 79 de nominalizări la Grammy. FOTO: quincyjones.com

7. Quincy Jones este artistul cu cele mai multe nominalizări la Grammy. De-a lungul carierei a adunat 79 de nominalizări.

8. Un alt record, de data aceasta rușinos, este încasa de Snoop Dog care a primit  16 nominalizări și nu a reușit să câștige niciun trofeu.

9. Bob Dilan este artistul care a primit cele mai multe nominalizări în categorii diferite – 13 propuneri pentru marele premiu.

Un artist aproape necunscut deține recordul pentru cele mai multe premii câștigate

Sir Georg Solti este câștigătorul Grammy care deține recordul pentru cele mai multe trofee

Sir Georg Solti este câștigătorul Grammy care deține recordul pentru cele mai multe trofee

10.  Un artist pe care foarte puțină lume îl știe deține recordul pentru cele mai multe premii câștigate. Acesta este Sir Georg Solti care a plecat acasă cu 32 de trofee.

11. Artistul cu cele mai multe premii câștigate la Grammy este Kanny West. Acesta a câștigat 21 de premii Grammy mai mult ca The Beatles, James Taylor și Barbara Streisand la un loc.

12. Trei președinți americani au fost declarați câștigatori ai premiului Grammy. Aceștia sunt: Jimmy Carter, Bill Clinton și Barack Obama.

13. Cel mai în vârstă câștigător Grammy avea 79 de ani și cea mai tânără 14.

14. Michael Jackson și Santana dețin recordul Grammy pentru cele mai multe trofee câștigate într-o singură ediție.

15. Covorul roșu are o dimensiune de 500 de metri și este lat de 80. Recordul pentru cele mai multe persoane care l-au călcat este de 7000.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top