Connect with us

newspass.ro

-62,7 grade Celsius în cel mai friguros oraș din lume

-62,7 grade Celsius în cel mai friguros oraș din lume

World

-62,7 grade Celsius în cel mai friguros oraș din lume

Sursa Foto: Urban Resilience Hub

-62,7 grade Celsius în cel mai friguros oraș din lume

În timp ce europenii încă așteaptă iarna, în cel mai friguros oraș din lume temperaturile au coborât până la -62,7 grade Celsius. În orașul Yakutsk s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ultimii 21 de ani. Este vorba despre un record absolut. Yakutsk, din estul Siberiei, este cel mai friguros oraș din lume. Potrivit celor mai noi date, temperaturile au scăzut la minus 62,7 grade Celsius, la doar două zile după ce orașul a înregistrat anterior un record de minus 50 de grade Celsius, scrie Indiatoday. Yakutsk este capitala Republicii Iacutia din Siberia și are o populație de 286.642 locuitori.

-62,7 grade Celsius în cel mai friguros oraș din lume

Record de temperaturi scăzute în orașul Yakutsk, considerat cel mai friguros oraș din lume. Oamenii înfruntă frigul extrem, în condițiile în care Siberia trece în prezent printr-o vreme periculos de rece. Temperaturile din Siberia au coborât până la -62,7 grade Celsius (-80,9 grade Celsius), fiind cea mai friguroasă zi din Rusia din ultimele două decenii, au declarat meteorologii, citați de BNO News.

Cu toate că locuitorii sunt obișnuiți cu astfel de temperaturi, cei din zonele îndepărtate iau măsuri în plus de precauție pentru a face față frigului extrem.

Mai multe zone din Rusia se confruntă în prezent cu temperaturi minime record. Agenția meteorologică din regiunea rusă Yakutia a declarat că o temperatură de -62,7 grade Celsius a fost înregistrată la Tongulakh miercuri la ora 9.00, depășind minimul istoric al stației pentru a treia oară în această lună, potrivit raportului.

“Nu te poți lupta cu frigul. Fie te adaptezi și te îmbraci în consecință, fie suferi”, a declarat un rezident, potrivit Reuters.

Oamenii fac haz de necaz și spun că sunt îmbrăcați în straturi, ca o varză. Unii fac comerț cu pește în piață și sunt expuși frigului extrem.

Cea mai scăzută temperatură de pe Pământ în 2023

-62,7 grade Celsius – este cea mai cea mai scăzută temperatură înregistrată în Rusia din februarie 2002 și ianuarie 1982. În același timp este cea mai scăzută temperatură de pe Pământ, în acest an.

Deși oamenii din această zonă sunt obișnuiți cu temperaturile extreme, recunosc chiar și ei că s-a înregistrat un record. În 2018, de exemplu, a fost atât de frig încât locuitorii s-au plâns că le-au înghețat genele.

Nu doar cu temperaturile extreme de confruntă regiunea Yakutsk, ci și cu incendiile provocate de schimbările climatice din zona arctică siberiană.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top