Connect with us

newspass.ro

A fost arestat tânărul care a aruncat cu ouă în regele Charles al III-lea

A fost arestat tânărul care a aruncat cu ouă în regele Charles al III-lea

World

A fost arestat tânărul care a aruncat cu ouă în regele Charles al III-lea

Sursa Foto: switzerlandtimes

A fost arestat tânărul care a aruncat cu ouă în regele Charles al III-lea

Tânărul în vârstă de 23 de ani care a aruncat cu ouă spre regele Charles al III-lea a fost arestat. Acesta este inculpat pentru comportament amenințător. Este vorba despre un student pe nume Patrick Thelwell de la Universitatea din York. El va fi adus în fața judecătorilor pe 20 ianuarie, fiind acuzat de tulburarea ordinii și liniștii publice în urma incidentului din luna noiembrie. Potrivit BBC, tânărul i-a atacat pe rege și regina consoartă în timpul în care aceștia se aflau York Minster unde au dezvelit o statuie în onoarea Reginei Elisabeta a II-a.

A fost arestat tânărul care a aruncat cu ouă în regele Charles

Regele Charles al II-lea și soția sa, Camilla Parker-Bowles au fost ținta unui atac în timp ce se aflau la York Minster. In tânăr student a aruncat înspre cuplul regal cu mai multe ouă. Din fericire pentru cei doi, băiatul nu a avut țință bună și astfel ambii au scăpat de un moment jenant. Incidentul a avut loc chiar în ziua a doua a unei vizite regale oficiale în Yorkshire. Regele și regina consoartă Camilla au călătorit ulterior la Docaster, dar din fericire acolo nu au avut parte de incidente neplăcute.

A fost arestat tânărul care a aruncat cu ouă în regele Charles al III-lea

Sursa Foto: Herald Sun

În timpul evenimentului de la York Minster, regele a continuat să salute publicul în timp ce ouăle zburau în direcția sa. La un moment dat, monarhul s-a oprit și s-a uitat la cojile crăpate care zăceau jos, la picioarele sale.

Imediat după, el și soția sa au fost îndepărtați de către doi membri de la securitate.

Dacă pentru rege și regina consoartă incidentul a fost uitat, pentru tânărul de la care a pornit totul, ancheta de abia acum începe. Patrick Thelwell va fi dus la Curtea Magistraților din York pe 20 ianuarie 2022. El este acuzat de tulburarea ordinii publice în urma incidentului din noiembrie 2022.

“CPS a autorizat poliția din North Yorkshire să îl acuze pe Patrick Thelwell de comportament amenințător, contrar secțiunii 4 din Legea privind ordinea publică din 1968”, a declarat șeful Diviziei de Infracțiuni Speciale și combaterea terorismului din cadrul CPS.

Autoritățile au precizat că tânărul are dreptul la un proces echitabil privind incidentul din 9 noiembrie 2022, când a aruncat cu ouă asupra Majestății Sale Regele Charles al III-lea.

Regele Charles, atacat cu ouă

Nu este primul incident de acest fel în care este implicat noul monarh al Marii Britanii. În urmă cu câteva luni, un alt tânăr, în vârstă de 28 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, l-a atacat cu ouă pe rege.

Din nefericire pentru monarhul britanic, de data aceasta a fost nimerit, iar hainele i-au fost distruse în cadrul unui eveniment public. Individul a fost acuzat de tulburarea ordinii publice și a fost eliberat pe cauțiune. El urmează să fie adus luna viitoare în fața Tribunalului Luton Magistrates Court.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top