Connect with us

newspass.ro

A fost câștigat cel mai mare premiu din istorie la Loteria Powerball

bilet powerball

World

A fost câștigat cel mai mare premiu din istorie la Loteria Powerball

Bilet Powerball Sursa Foto: Nytimes.com

A fost câștigat cel mai mare premiu din istorie la Loteria Powerball

O persoană din Altadena, California, a intrat în posesia celui mai mare câștig la loterie din toate timpurile. Aceasta va primi 2,04 miliarde de dolari, după ce a pus un bilet norocos la loteria Powerball din Statele Unite. Potrivit CNN, biletul a fost vândut la un Joe s Service Center, iar cineva a nimerit toate cele șase numere norocoase.

A fost câștigat cel mai mare bilet la loteria Powerball

Rezultatele au fost postate pe site-ul loteriei și au indicat că cineva din California a nimerit toate cele șase numere, șansele fiind de 1 la 292,2 milioane, potrivit Multi-State Lottery Association.

powerball

Powerball Sursa Foto: powerball.com

Numerele câștigătoare au fost următoarele: 10, 33, 41, 47, 56 și Powerball – 10. Chiar dacă marele premiu a fost revendicat, reprezentanții loteriei îi îndeamnă pe jucători să-și verifice biletele. Sunt șanse ca cineva să fi intrat în posesia unuia dintre premiile mai mici.

Un comunicat de presă emis de Powerball arată că jackpot-ul a fost un record de 1,9 miliarde de dolari, care a crescut la 2,04 miliarde de dolari până în momentul extragerii. Până acum marele câștigător nu s-a prezentat să-și primească premiul.

„Cineva deține în această dimineață o foaie de hârtie foarte importantă”, a declarat pentru CNN, purtătoarea de cuvânt a Loteriei Powerball, Carolyn Becker.

Premiul cel mare i-a luat prin surprindere și pe reprezentanți loteriei din California care nu au avut afișajul corespunzător. La benzinăria unde a fost vândut biletul norocos au lipit un B pe panourile pe care scria Milionar făcut aici, iar acum afișajul arată: Miliardar făcut aici (n.r. Billionaire).

Cât costă un bilet la Powerball

Un bilet simplu la loteria Powerball costă 2 dolari. Jucătorul alege cinci bile albe între numerele de la 1 la 69 și o bilă roșie Powerball între numerele de la 1 la 26. Șansele de a nimeri toate cele șase numere sunt de una la 292,2 milioane. Înainte de anului 2015, bilele albe erau numerotate de la 1 la 59, iar bila roșie de la 1 la 35.

Câștigătorii la loteriile din Statele Unite ale Americii pot să încaseze toți banii odată, sau îi pot primi eșalonat pe o perioadă de 30 de ani. În prima situație suma primită este mai mică, pentru că se aplică o taxă.

Joe Chahayed Sursa Foto: adn.com

Proprietarul benzinăriei care a vândut biletul câștigător a primit un premiu de un milion de dolari. Joseph Chahayed a intrat în posesia banilor doar pentru că biletul norocos a fost cumpărat de la benzinăria pe care o deține.

Bărbatul a declarat pentru CNN că s-a trezit cu reprezentanții loteriei la ușa lui. Aceștia l-au felicitat pentru că a vândut premiul cel mare la Powerball.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top