Connect with us

newspass.ro

A fost dezvăluit cel mai puternic pașaport din lume pentru 2023

A fost dezvăluit cel mai puternic pașaport din lume pentru 2023

World

A fost dezvăluit cel mai puternic pașaport din lume pentru 2023

Sursa foto: Forbes

A fost dezvăluit cel mai puternic pașaport din lume pentru 2023

A fost făcut public cel mai puternic pașaport din lume pentru anul 2023. Un trio de pașapoarte asiatice oferă titularilor o mai mare libertate de călătorie la nivel mondial decât cele din oricare altă țară. Anunțul a fost făcut ca urmare a raportului trimestrial publicat de Henley&Partners care este o firmă de consultanță în materie de cetățenie și rezidență globală cu sediul în Londra. Călătoriile la nivel mondial se situează în prezent la aproximativ 75% din nivelurile de dinaintea pandemiei, potrivit celei mai recente publicații a Henley Passport Index, care se bazează pe datele Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA), scrie CNN.

Cel mai puternic pașaport din lume

Anul nou vine cu o veste bună pentru cei care iubesc călătoriile. A fost dezvăluit cel mai puternic pașaport din lume. Este vorba despre un trio de pașapoarte asiatice care le oferă titularilor lor cea mai mare libertate de călătorie la nivel mondial.

Cetățenii japonezi se bucură de acces fără viză, sau cu viză la cerere, la un număr record de 193 de destinații din întreaga lume, devansând cu puțin Singapore și Coreea de Sud, ai căror cetățeni pot vizita liber 192 de țări.

Acum după ce Asia-Pacificul s-au deschis după pandemie, este foarte probabil ca cetățenii săi să se folosească din nou de această libertate de călătorie.

Sub primele trei țări asiatice, există o serie de țări europene se află aproape de vârful clasamentului. Germania și Spania sunt la egalitate cu 190 de destinații, urmate de Finlanda, Italia, Luxemburg cu 189 de destinații.

Țările cu cele mai puternice pașapoarte sunt: Austria, Danemarca, Olanda și Suedia, toate la egalitate pe locul cinci, în timp ce Franța, Irlanda, Portugalia și Regatul Unit se află pe locul șase.

Noua Zeelandă și Statele Unite se situează pe locul 7 în top, alături de Belgia, Norvegia, Elveția și Republica Cehă.

Și anul acesta, cetățenii afgani se află în coada clasamentului, având libertate de călătorie fără viză în doar 27 de țări.

Topul cu țările care au pașapoarte puternice, actualizat în timp real, pe parcursul anului

Indicele Henley Passport Index clasifică 199 de pașapoarte în funcție de numărul de destinații pe care titularii lor le pot accesa fără viză prealabilă. Indexul este actualizat în timp real pe tot parcursul anului, pe măsură ce intră în vigoare modificări ale politicii privind vizele.

Indicele de pașapoarte al Arton Capital ia în considerare pașapoartele a 193 de țări membre ale Organizației Națiunilor Unite și a șase teritorii – ROC Taiwan, Macao (SAR China), Hong Kong (SAR China), Kosovo, Teritoriul Palestinian și Vatican. Sunt excluse teritoriile anexate la alte țări.

Arton’s Global Passport Power Rank 2023 plasează Emiratele Arabe Unite pe primul loc, cu un scor de 181 pentru scutire de vize/vize la sosire.

Cele mai bune pașapoarte pe care să le dețineți în 2023, conform Henley Passport Index:
1. Japonia (193 de destinații)
2. Singapore, Coreea de Sud (192 de destinații)
3. Germania, Spania (190 destinații)
4. Finlanda, Italia, Luxemburg (189 destinații)
5. Austria, Danemarca, Țările de Jos, Suedia (188 destinații)
6. Franța, Irlanda, Portugalia, Regatul Unit (187 destinații)
7. Belgia, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveția, Statele Unite, Republica Cehă (186 destinații).
8. Australia, Canada, Grecia, Malta (185 destinații).
9. Ungaria, Polonia (184 destinații)
10. Lituania, Slovacia (183 destinații)

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top