Connect with us

newspass.ro

A fost dezvăluită noua monogramă regală pentru Regina Consoartă Camilla Parker-Bowles

Regina Consoarta si Regele Charles

Media

A fost dezvăluită noua monogramă regală pentru Regina Consoartă Camilla Parker-Bowles

Regina Consoartă și Regele Charles al III-lea. Sursă Foto: royal.uk/press-releases

A fost dezvăluită noua monogramă regală pentru Regina Consoartă Camilla Parker-Bowles

Monograma pentru Camilla Parker-Bowles, devenită Regina Consoartă, a fost dezvăluită la Palatul Buckingham. BBC notează că monograma a fost concepută de către profesorul Ewan Clayton și combină inițialele C și R- de la cuvântul latin Regină. Acest concept va fi folosit de către Camilla pe antetul scrisorilor personale, pe felicitări și pe cadouri.

A fost dezvăluită monograma regală al Reginei Consoartă Camilla Parker-Bowles

C și R sunt inițialele care se vor afla de acum înainte pe antetul scrisorilor personale ale Camillei. Ea este soția Regelui Charles al III-lea, deci Regină Consoartă.

Cifrul Reginei Camilla

Cifrul Reginei Consoartă Camilla Sursa Foto: The Royal Weekly on Tumblr

Monograma, cunoscută și sub numele de cifru regal, a fost concepută de către profesorul Ewan Clayton și făcută publică de Palatul Buckingham. În luna septembrie a fost dezvăluit publicului cifrul ales de către rege, dintr-o serie de modele realizate de Colegiul de Arme. Cifrul regelui va apărea pe documentele de stat și pe cutiile poștale.

cifru rege charles

Cifrul Regelui Charles Sursa Foto: Reuters

Există aproximativ 70.000 de cutii poștale care încă au însemnele Reginei Elisabeta a II-a. Potrivit BBC există însă și cutii poștale din timpul domniei Reginei Victoria, al lui Edward al VII-lea, George V și George VI. Cifrele inițiale sunt păstrate până când cutiile vor fi înlocuite cu altele noi.

Modificări se vor face și în cazul timbrelor, al monedelor, al bancnotelor și al pașapoartelor.

Când va avea loc încoronarea Regelui Charles al III-lea

Regele Charles a urcat la tron ca urmare a decesului mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Aceasta s-a stins din viață la data de 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral. Noul rege a anunțat că își va pune întreaga viață, fie ea scurtă sau lungă, în slujba celor pe care îi conduce. Fostul Prinț de Wales va fi încoronat în aceeași zi cu partenera sa de viață, Camilla Parker Bowles. El va fi cunoscut drept Charles al III-lea, aceasta fiind dorința sa. Soția regelui va fi numită Regină Consoartă – termenul fiind folosit pentru partenerul monarhului.

Încoronarea Regelui Charles va avea loc în în luna mai a anului 2023, după ce se încheie perioada de doliu pentru Regina Elisabeta a II-a. Evenimentul mult așteptat va avea loc pe data de 6 mai, la Westminster Abbey din Londra. Potrivit CNN, slujba de încoronare va îmbina tradiționalul cu modernul, după dorința noului monarh.

„Ceremonia a păstrat o structură similară timp de peste o mie de ani, iar încoronarea de anul viitor este de așteptat să includă aceleași elemente de bază, recunoscând în același timp spiritul vremurilor noastre”, a transmis Palatul Bukcingham pentru CNN.

Ceremonia va fi condusă de către arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby care îl va “unge, binecuvânta și consacra” pe noul Monarh al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top