Connect with us

newspass.ro

A fost hirotonită prima femeie pastor din Țara Sfântă

A fost hirotonită prima femeie pastor din Țara Sfântă

World

A fost hirotonită prima femeie pastor din Țara Sfântă

Sursa Foto: Siasat

A fost hirotonită prima femeie pastor din Țara Sfântă

Premieră în Țara Sfântă unde a fost hirotonită prima femeie pastor. Duminică, o palestiniană din Ierusalim, Sally Azar, a devenit prima femeie pastor în cadrul unui eveniment la biserica luterană din inima Orașului Vechi, la care au participat sute de binevoitori internaționali, scrie BBC. În multe părți ale lumii creștine, liderii bisericești de sex feminin nu mai sunt ceva neobișnuit. Dar până acum, în Țara Sfântă – unde se petrec evenimentele din Biblie – nu fusese hirotonită o femeie locală.

Prima femeie hirotonită în Țara Sfântă

O palestiniană din Ierusalim a devenit prima femeie hirotonită în Țara Sfântă. Se numește Sally Azar și a fost hirotonită în cadrul unui eveniment organizat duminică de biserica luterană din inima orașului vechi.

“M-am entuziasmat și mai mult văzând entuziasmul celorlalți oameni. Este un eveniment de nedescris să faci acest pas cu sprijinul bisericii”, a spus reverendul Azar.

Sally Azar a declarat că speră ca fetele și femeile să știe că este posibil să fie hirotonite. Tot ea a precizat că știe că va dura mult timp până când va deveni o normalitate în Palestina.

În teritoriile palestiniene din Israel și Iordania, creștinii reprezintă o minoritate. Potrivit sursei citate, majoritatea creștinilor din aceste țări aparțin bisericilor greco-ortodoxă și latină catolică, care nu acceptă preoți femei.

În ciuda acestui fapt, în ultimele câteva decenii, hirotonirea femeilor a avut loc într-un număr tot mai mare de biserici protestante. Acestea au mici congregații locale și administrează școli și spitale în Țara Sfântă.

“Peste tot unde ai o societate și o cultură patriarhală, acesta este un pas important”, a declarat arhiepiscopul recent pensionat al Bisericii Suediei, Antje Jackelen.

Azar a fost hirotonită chiar de către tatăl ei, episcopul Sani Azar. Tânăra a spus că deși în permanență a avut exemplul tatălui ei, nu asta a determinat-o să studieze teologia.

În Orientul Mijlociu, bisericile din Liban și Siria au conferit deja ordine sacre femeilor. În SUA cel puțin o femeie palestiniană este cunoscută ca fiind preot.

“Este ceea ce mi-am dorit, ceea ce am fost chemată să fac”

În calitate de pastor, Sally Azar va avea diferite îndatoriri, inclusiv aceea de a conduce slujbe și studii biblice în Ierusalim și în Beit Sahour, în Cisiordania ocupată, pentru congregațiile vorbitoare de limba engleză.

“Este ceea ce mi-am dorit să fac, ceea ce am fost chemată să fac”, a declarat Sally Azar.

Susținătorii primei femei hirotonite în Țara Sfântă sunt de părere că ea este persoana potrivită pentru a sfida stereotipurile și a sparge tiparele.

Reverendul Dr. Isaac a dezvăluit că așteaptă cu nerăbdare să îl prezinte pe reverendul Azar ca model de urmat în școlile luterane locale. În aceste instituții învață copii creștini de toate tradițiile, precum și musulmani.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top