Connect with us

newspass.ro

A fost lansată moneda de 50 pence cu trenul Hogwarts Express și chipul Reginei Elisabeta

A fost lansată moneda de 50 pence cu trenul Hogwarts Express și chipul Reginei Elisabeta

Business

A fost lansată moneda de 50 pence cu trenul Hogwarts Express și chipul Reginei Elisabeta

Sursa Foto: Go Fashion Ideas

A fost lansată moneda de 50 pence cu trenul Hogwarts Express și chipul Reginei Elisabeta

Royal Mint a lansat Hogwarts Express 50 pence cu portretul regretatei Elisabeta a II-a. Acum fanii celebrei serii de filme Harry Potter au ocazia de a-și completa colecția cu un nou set de monede. Noua monedă a fost prezentată în cadrul unei noi colecții care celebrează 25 de ani de la publicarea cărții Harry Potter și piatra filozofală. Prima carte Harry Potter a fost publicată în 1997 și a fost vândută în 120 de milioane de exemplare în toată lumea, scrie The Sun.

A fost lansată moneda de 50 de pence cu trenul Hogwarts

Moneda așteptată de fanii Harry Potter din întreaga lume poartă imaginea trenului Hogwarts Express și este disponibilă în varianta din argint și aur. Pe revers este prezentat un portret al regretatei Regina Elisabeta a II-a. Aceasta este ultima monedă de 50 pence cu imaginea reginei. Suverana s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la castelul Balmoral din Scoția. În locul său la tron a ajuns Prințul Charles a cărui încoronare va avea loc în primăvara anului viitor.

Elisabeta a II-a a fost regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord din 1952 și până la decesul său din 8 septembrie 2022. Potrivit certificatului său de deces, monarhul a murit din cauze naturale.

Moneda Hogwarts Express este ultima de 50 pence care poartă portretul regretatei regine. Potrivit The Sun, moneda este a doua dintre cele patru monede de la Monetăria Regală care prezintă opera lui Jim Kay, artistul care a ilustrat prima carte Harry Potter.

Cei dintâi monedă a prezentat un portret al lui Harry Potter, iar următoarele l-au înfățișat pe Albus Dumbledore și școala Hogwarts. Ultimele două monede prezintă portretul oficial al regelui Carol al III-lea. Acestea sunt monede comemorative necirculate și pot fi cumpărate de la Monetăria Regală, de pe site-ul oficial.

“Colecția Harry Potter a Monetăriei Regale reprezintă o oportunitate unică pentru colecționarii și fanii lui Harry Potter din întreaga lume. Această colecție de monede servește ca o reamintire permanentă a tranziției fascinante de la cel mai longeviv monarh care a domnit cel mai mult timp în Marea Britanie la prima apariție a Majestății Sale Regele pe monedele din Regatul Unit.”, a declarat Rebecca Morgan, director al serviciilor pentru colecționari la Monetăria Regală.

Harry Potter pe lista filmelor cu cele mai mari încasări din lume

Seria de filme Harry Potter este prima pe lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, cu peste 5 miliarde dolari de încasări. Seria este formată din 8 filme, după cum urmează: Harry Potter și Piatra Filozofală, Harry Potter și Camera Secretelor, Harry Potter și Prizonierul din Azkaban. Harry Potter și Pocalul de Foc, Harry Potter și Ordinul Phoenix, Harry Potter și Prințul Semipur. Ultimele două filme au fost: Harry Potter și Talismanele Morții – partea I, Harry Potter și Talismanele Morții – partea a II-a.

Filmele se bazează pe romanele scrise de autoarea britanică Joanne Rowling și îi au ca protagoniști pe: Daniel Radcliffe, Rupert Grint și Emma Watson.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top