Connect with us

newspass.ro

A fost prins cel mai căutat mafiot din Italia. Era fugar de 30 de ani

A fost prins cel mai căutat mafiot din Italia. Era fugar de 30 de ani

World

A fost prins cel mai căutat mafiot din Italia. Era fugar de 30 de ani

A fost prins cel mai căutat mafiot din Italia. Era fugar de 30 de ani

A fost prins cel mai căutat mafiot din Italia. Matteo Messina Denaro, presupus șef al mafiei Cosa Nostra din Sicilia era fugar de 30 de ani și a fost arestat la Palermo. În vârstă de 60 de ani, Denaro se ascundea din 1993 și a fost prins în timp ce se afla într-o clinică privată din orașul sicilian. Potrivit The Guardian, mafiotul a fost considerat, la un moment dat, un candidat la funcția de șef al șefilor mafiei siciliene, după moartea lui Bernardo Provenzano în 2016 și a lui Salvatore Riina în 2017.

Matteo Messina Denaro a fost prins după 30 de ani

Ultimul naș al mafiei siciliene și unul dintre cei mai căutați infractori din lume a fost arestat la Palermo după 30 de ani de fugă. Acesta se ascundea din 1993 și a fost prins într-o clinică privată din orașul sicilian.

Cunoscut și sub numele de Diabolik, Denaro s-a născut în Castelvetrano, Sicilia, în 1962. Tatăl său a fost un nume puternic al Cosa Nostra, iar Denaro a prosperat în afacerea de familie. De-a lungul timpului a construit un imperiu ilicit de mai multe miliarde de euro în sectorul deșeurilor, al energiei eoliene și al comerțului cu amănuntul.

Se consideră că Denaro deține cheia unora dintre cele mai odioase crime comise de mafia siciliană, inclusiv a atacurilor cu bombă care i-au ucis pe legendarii magistrați antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino.

Sursa Foto: DW

Condamnat la închisoare pe viață, în absență

În 2002, Matteo Denaro a fost condamnat în absență la închisoare pe viață pentru că a ucis sau a ordonat personal uciderea a zeci de persoane. Se lăuda cu faptul că a umplut un cimitir de unul singur.

Italianul a fost depistat într-o clinică medicală unde se prezentase pentru un tratament. Era cunoscut pentru faptul că purta mereu costume scumpe, un ceas Rolex și ochelari de soare Ray-Ban.

De mai multă vreme anchetatorii au concluzionat că mafiotul era protejat de masoni din provincia siciliană Trapani.

Dispunând doar de câteva fotografii de identitate realizate la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, autoritățile italiene i-au reconstruit înfățișarea în mod digital, folosind cea mai recentă tehnologie informatică și informații furnizate de trădători ai Mafiei.

De-a lungul timpului zeci de persoane au fost arestate în locul lui, după ce s-a făcut confuzie de identitate.

Denaro devenise din ce în ce mai izolat, iar anchetatorii nu reușeau să-i ia urma. Procurorii italieni i-au confiscat afacerile și au arestat peste 100 de persoane apropiate lui, inclusiv veri și nepoți.

De fiecare dată când anchetatorii credeau că sunt foarte aproape de a-l prinde, Denaro le scăpa de sub ochi. Ca o fantomă, apărea și dispărea peste tot în lume. Oamenii legii aveau informații că fusese văzut Anglia, Germania, Spania și America de Sud.

Acum că a fost prins, anchetatorii îi vor reconstitui traseul în toată perioada în care s-a ascuns, să descopere inclusiv locul în care s-a adăpostit și oamenii care l-au protejat.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top