Connect with us

newspass.ro

A fost produs ultimul avion Boeing 747. Aeronava va fi livrată unei companii americane

A fost produs ultimul avion Boeing 747. Aeronava va fi livrată la o companie americană

Business

A fost produs ultimul avion Boeing 747. Aeronava va fi livrată unei companii americane

Sursa Foto: Inside

A fost produs ultimul avion Boeing 747. Aeronava va fi livrată unei companii americane

Un Boeing 747 a ieșit recent de pe porțile fabricii. Este ultimul model produs de celebrul fabricant american de avioane civile și militare cu sediul în Chicago. Boeing 747 este un avion american de pasageri, cu patru motoare și două culoare, care a fost poreclit Jumbo Jet din cauza dimensiunilor. Timp de 35 de ani, Boeing 747 a deținut recordul de cel mai mare avion de pasageri din lume. Ulterior acest record a fost doborât de Airbus A380. Ultimul model de Boeing 747 a ieșit pe porțile fabricii. După ce va fi vopsită și va face zborurile de testare, aeronava va fi livrată unei companii americane, potrivit CNN.

A fost produs ultima aeronavă Boeing 747

După 53 de ani și peste 1.570 de avioane, ultimul Boeing 747 a ieșit marți seara de pe linia de asamblare din Washington, urmând să servească drept avion cargo. Poreclit Jumbo este cel mai popular avion pe care Boeing l-a construit vreodată. Evenimentul a fost marcat într-un mod deosebit de sute de angajați și câțiva jurnaliști care au așteptat ca aeronava să iasă de pe poarta fabricii.

Fabricantul american de avioane Boeing renunță la producție în favoarea unor aeronave mai sustenabile care presupun costuri mai mici.

Boeing 747 a fost suficient de mare pentru a transporta naveta spațială de la pistele de aterizare din California la locul de lansare din Florida. De asemenea, aeronava urmează să transporte o altă navă spațială în cursul săptămânii viitoare.

747 a fost dintotdeauna opțiunea preferată a bogaților lumii și a apărut în filme celebre, inclusiv în James Bond din 1973 – Live and Let Die. Din 1990, aeronava servește drept Air Force One.

Încă din anul 2020, Boeing a anunțat că va înceta să construiască modelul 747 întrucât clienții cumpără cargoul 777 care este mai eficient din punct de vedere al consumului. Unii dintre ei au economisit bani recondiționând fostele avioane de pasageri 747 ca avioane cargo.

Boeing nu a mai construit o versiune de pasageri a modelului 747 de când a livrat ultimul avion companiei Korean Airlines, în 2017.

Ultimul Boeing va fi livrat unei companii americane

Potrivit CNN, ultimul 747 va fi livrat către Atlas Air Worldwide Holdings (AAWW), care va opera avionul pentru compania elvețiană de logistică Kuehne+Nagel. Ultimul avion care a ieșit pe porțile fabricii marți va fi transportat la un atelier din cadrul Boeing pentru vopsire și alte detalii finale, înainte de a fi livrat către Atlas la începutul anului viitor.

În prezent există 44 de modele 747 pentru pasageri în serviciu, potrivit firmei de analiză a aviației Cirium. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt operate de compania Lufthansa.

Totodată există 314 avioane cargo 747 în uz, dintre care foarte multe au fost folosite mai întâi pentru pasageri.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top