Connect with us

newspass.ro

A murit cel mai în vârstă bărbat din Japonia. S-a stins din viață la 111 ani

A murit cel mai în vârstă bărbat din Japonia. S-a stins din viață la 111 ani

World

A murit cel mai în vârstă bărbat din Japonia. S-a stins din viață la 111 ani

Sursa Foto: Canal 2

A murit cel mai în vârstă bărbat din Japonia. S-a stins din viață la 111 ani

S-a stins din viață cel mai în vârstă bărbat din Japonia. Avea 111 ani și supraviețuise bombei atomice de la Hiroshima. Bătrânul pe nume Shigeru Nakamura și-a petrecut ultimii ani din viață într-un cămin de bătrâni din Hiroshima. A fost unul dintre cei care s-au implicat în operațiunile de curățare a dărâmăturilor după cumplitul atac. Potrivit Kyodonews, Nakamura a devenit cel mai în vârstă bărbat din Japonia după ce fostul deținător al titlului s-a stins din viață. Acesta avea 112 ani și a murit pe 9 septembrie 2022.

A murit cel mai în vârstă bărbat din Japonia

Într-un interviu acordat în urmă cu câteva luni, Shigeru Nakamura a declarat că secretul logevității sale este iubirea față de oameni. El a fost unul dintre supraviețuitorii atacului de la Hiroshima și s-a implicat în operațiunile de curățare a dărâmăturilor în orașul devastat de bomba nucleară. Nakamura s-a angajat în lucrări de inginerie civilă ani la rândul și a povestit că era cel mai fericit când lucra la construcția de drumuri în orașul său natal.

Bărbatul și-a petrecut ultimii ani din viață într-un centru de bătrâni din Hiroshima. După decesul lui, cel mai bătrân bărbat din Japonia este acum Gisaburo Sonobe, în vârstă de 111 ani. Potrivit sursei citate, acesta locuiește în prefectura Chiba din capitala Japoniei. Cea mai bătrână persoană din țară este Fusa Tatsumi, o femeie în vârstă de 115 ani din prefectura Osaka.

Care este cel mai în vârstă bărbat din lume

Potrivit Guinness World, citat de Kyodonews, cel mai în vârstă bărbat din lume este acum venezueleanul Juan Vicente Perez. Acesta are 113 ani și a primit acest titlu în luna mai a anului 2022. Juan Perez s-a născut pe 27 mai 1909, după cum a precizat sursa citată. Cea mai în vârstă femeie din lume a fost franțuzoaica Jeanne Calment care a murit la vârsta de 122 de ani și 164 de zile.

Cea mai în vârstă femeie în viață este Lucile Randon din Franța care are 118 ani. Maria Branyas Morera, din Spania, are 115 ani, Fusa Tatsumi, din Japonia, are 115 ani, la fel și Bessie Hendricks din Statele Unite ale Americii.

Cel mai în vârstă bărbat din lume a fost japonezul Jiroemon Kimura, care a murit la 12 iunie 2013 la vârsta de 116 ani și 54 de zile. După decesul spaniolului Saturnino de la Fuente, cel mai în vârstă bărbat în viață cunoscut este Juan Vicente Pérez Mora. Acesta este din Venezuela și are 113 ani și 174 de zile.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top