Connect with us

newspass.ro

A murit celebra actriță italiană Gina Lollobrigida

A murit celebra actriță italiană Gina Lollobrigida

Media

A murit celebra actriță italiană Gina Lollobrigida

Sursa Foto: Reuters

A murit celebra actriță italiană Gina Lollobrigida

Doliu în lumea filmului. S-a stins din viață celebra actriță italiană Gina Lollobrigida, un sex-simbol internațional, una dintre cele mai importante actrițe din Epoca de Aur a cinematografiei de la Hollywood. Actrița italiană a murit la vârsta de 95 de ani, potrivit agenției de presă ANSA, scrie News.Sky. Gina a fost o actriță italiană de film, dar s-a remarcat deopotrivă ca sculptor și fotograf. A fost una dintre cele mai importante actrițe europene din anii 1950 și începutul anilor 1960.

A murit actrița italiană Gina Lollobrigida

Gina Lollobrigida a avut o carieră remarcabilă, jucând alături de vedete de la Hollywood, printre care Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis și Frank Sinatra. A fost una dintre cele mai importante actrițe din Epoca de Aur a cinematografiei de la Hollywood.

A murit celebra actriță italiană Gina Lollobrigida

Sursa Foto: TCM

Fostul ei avocat, Giulia Citani, a declarat că actrița s-a stins din viață la o clinică din Roma, însă fără să precizeze cauza decesului.

Actrița, un sex-simbol internațional, a fost rivalizată doar de compatrioata sa, actrița italiană Sophia Loren.

Cele mai cunoscute firme în care a jucat La Lollo

Gina Lollobrigida era cunoscută în Italia sub numele de La Lollo. A jucat în filme celebre precum Cocoșatul de la Notre Dame, Solomon și Saba, Frumoasă, dar periculoasă, Cea mai frumoasă femeie din lume.

Diva italiană a jucat și în filmul de aventuri Fanfan la tulipe. A fost căsătorită cu un bărbat de origine bavarezo-retoromană, vorbitor a mai multor limbi.

Cariera actriței s-a întins pe cinci decenii. În cele din urmă, Lollobrigida s-a îndepărtat de lumea filmului, dar s-a axat pe noi domenii: sculptura și fotografia.

Gina a fost implicată și în politică. În 1999 a candidat fără succes la Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi.

A căpătat și mai multă notorietate în 1970 când a obținut un interviu în exclusivitate cu Fidel Castro.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top