Connect with us

newspass.ro

A murit celebrul astronaut Walter Cunningham

Media

A murit celebrul astronaut Walter Cunningham

Sursa Foto: wehackthemoon

A murit celebrul astronaut Walter Cunningham

S-a stins din viață fostul astronaut Walter Cunningham, care a zburat în spațiu cu Apollo 7, primul zbor cu echipaj în cadrul programului Apollo al NASA. Cunningham a murit marți, 3 ianuarie 2022, la Houston. El avea 90 de ani. Familia sa se declară plină de recunoștință pentru pentru omul, exploratorul, pilotul și astronautul Walter Cunningham. Potrivit unui comunicat remis de NASA, acesta a lucrat ca om de știință pentru Rand Corporation timp de trei ani. De-a lungul timpului a acumulat peste 4.500 de ore de zbor în 40 de aeronave diferite, dintre care peste 3.400 în avioane cu reacție.

A murit astronautul Walter Cunningham

Astronautul Walter Cunningham care a făcut parte din prima misiune Apollo cu echipaj uman a murit la vârsta de 90 de ani. A fost pilot de vânătoare, fizician și antreprenor, dar mai presus de toate, a fost un explorator.

A murit celebrul astronaut Walter Cunningham

Sursa Foto: America Space

Pe Apollo 7, prima lansare a unei misiuni Apollo cu echipaj, Walt și colegii săi de echipaj au făcut istorie, deschizând calea pentru generația Artemis pe care o vedem astăzi, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA.

Tot el a ținut să transmită condoleanțe familiei îndurerate și să precizeze că NASA își va aminti întotdeauna de contribuțiile lui Walter la programul spațial al națiunii.

Cunningham s-a născut la 16 martie 1932, în Creston, Iowa. În 1951 s-a înrolat în Marina Militară și a servit în serviciul activ în cadrul Corpului de Infanterie Marină al SUA, retrăgându-se cu gradul de colonel.

A absolvit liceul Venice High School, din Venice, California. În 1960 a obținut o diplomă de licență cu onoruri în fizică. Un an mai târziu acesta a absolvit un masterat cu distincție în fizică la Universitatea California din Los Angeles.

În 1974,  Walter a obținut un doctorat în fizică la Advanced Management Program din cadrul Harvard Graduate School of Business.

De-a lungul timpului a efectuat 54 de misiuni ca pilot de vânătoare de noapte în Coreea. Timp de trei ani a lucrat ca om de știință pentru Rand Corporation. S-a ocupat de studii de apărare clasificate și de probleme legate de magnetosfera pământului.

Potrivit NASA, Walter Cunningham a acumulat peste 4.500 de zbor în 40 de aeronave diferite, dintre care peste 3.400 de avioane cu reacție.

“Dorim să ne exprimăm imensa noastră mândrie pentru viața pe care trăit-o și profunda noastră recunoștință pentru omul care a fost. Un patriot, un explorator, pilot, astronaut, soț, frate și tată. Lumea a pierdut un alt erou adevărat care ne va lipsi foarte mult”, a transmis familia astronautului.

A făcut parte din cea de-a treia promoție de astronauți ai NASA

Walter Cunningham a fost selectată ca astronaut în 1963, făcând parte din cea de-a treia promoție de astronauți ai NASA. Cunningham a fost desemnat pilotul modulului lunar pentru zborul de 11 zile al Apollo 7. Acesta a fost lansat la 11 octombrie 1968 și a fost primul test de zbor cu echipaj uman al navei spațiale Apollo.

Înainte de a fi repartizat în echipajul Apollo 7, Cunningham a făcut parte din echipajul principal al misiunii Apollo 2, până la anularea acesteia. Tot el a fost pilot de de rezervă al modulului lunar pentru Apollo 1.

Walter Cunningham: 16 martie 1932-3 ianuarie 2023.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top