Connect with us

newspass.ro

A murit celebrul bucătar Ahmed, inventatorul rețetei de pui tikka masala

A murit celebrul bucătar Ahmed, inventatorul rețetei de pui tikka masala

Media

A murit celebrul bucătar Ahmed, inventatorul rețetei de pui tikka masala

Sursa Foto: The Telegraph

A murit celebrul bucătar Ahmed, inventatorul rețetei de pui tikka masala

Pierdere în lumea gastronomiei. S-a stins din viață celebrul chef bucătar Ahmed, cel care a inventat rețeta de pui tikka masala. Ali Ahmed Aslam a murit la vârsta de 77 de ani. Tikka masala este considerat curry-ul preferat al Marii Britanii, despre care bucătarul a spus că l-a inventat întâmplător. Totul a plecat de la un client care s-a plâns că mâncarea sa era prea uscată. Așa a luat naștere rețeta care a devenit celebră în întreaga lume. Ahmed avea propriul său restaurant în Glasgow. Reprezentanții acestuia au făcut anunțul trist cu privire la trecerea lui în neființă, potrivit The Guardian.

A murit bucătarul Ali Ahmed Asam

Inventatorul puiului tikka masala s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani. Decesul a fost anunțat de cei care lucrează la restaurantul său Shish Mahal din Glasgow care a fost închis timp de 48 de ore în semn de respect pentru regretatul chef bucătar.

“Hei, Shish Snobs…Domnul Ali a murit în această dimineață…Suntem cu toții absolut devastați și cu inima frântă”, au transmis angajații de la restuarantul lui Ahmed.

Toți cei care l-au cunoscut și apreciat pe celebrul bucătar au fost invitați să participe la înmormântarea sa care a avut loc la Moscheea Centrală din Glasgow.

Ahmed era căsătorit și avea cinci copii. El s-a născut în Pakistan, dar s-a mutat cu familia în Glasgow pe vremea când era un copil. În 1964, Ahmed și-a deschis propriul restaurant în West End din Glasgow pe care l-a numit Shish Mahal.

Cum a luat naștere rețeta de pui tikka masala

Într-un interviu mai vechi pentru agenția de presă AFP, regretatul chef bucătar a dezvăluit că rețeta de pui tikka masala a fost inventată în restaurantul său. Totul a plecat de la un client care comandase pui tikka. Acesta l-a întrebat pe Ahmed dacă există vreo modalitate de a face puiul tikka mai puțin uscat. Atunci, bucătarul a luat decizia de a modifica rețeta și a adăugat un sos cu iaurt și smântână.

A murit celebrul bucătar Ahmed, inventatorul rețetei de pui tikka masala

Sursa Foto: Shiksha News

“Chicken tikka masala a fost inventat în acest restaurant. Obișnuiam să facem pui tikka, iar într-o zi un client a spus că ar vrea niște sos peste pui, pentru că e prea uscat. Ne-am gândit că ar fi mai bine să gătim puiul cu puțin sos. Așa a luat naștere puiul tikka cu sos care conține iaurt, smântână și condimente. Este un fel de mâncare pregătit după gustul clienților noștri. De obicei aceștia nu iau curry picant, de aceea îl gătim cu iaurt și smântână”, spunea chef Ahmed într-un interviu mai vechi.

În urmă cu câțiva ani, un deputat a făcut lobby pentru ca orașul Glasgow să primească statutul de denumire de origine protejată a UE pentru acest preparat, însă fără succes. Dorința nu s-a înfăptuit pentru că multe alte restaurante din Marea Britanie pretind că au inventat acest preparat.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top