Connect with us

newspass.ro

A murit Gianluca Vialli, fostul atacant al Italiei și Chelsea

A murit Gianluca Vialli, fostul atacant al Italiei și Chelsea

Media

A murit Gianluca Vialli, fostul atacant al Italiei și Chelsea

Sursa foto: SkyNews

A murit Gianluca Vialli, fostul atacant al Italiei și Chelsea

Doliu în lumea fotbalului internațional. S-a stins din viață Gianluca Vialli, fostul atacant al Italiei, Juventus și Chelsea. Fostul sportiv s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani, după o luptă grea cu un cancer pancreatic. Gianluca a renunțat la funcția de selecționer al Italiei în decembrie 2022, din cauza problemelor de sănătate. El a invocat atunci necesitatea de a urma un tratament pentru boala sa. Din nefericire, Vialli a fost diagnosticat cu această boală prima dată în 2017, iar a doua oară în 2021, scrie SkySport.

A murit Gianluca Vialli

Gianluca Vialli, fostul atacant al Italiei și al lui Chelsea, a murit la vârsta de 58 de ani, după o lungă luptă cu cancerul pancreatic.

Vialli a fost diagnosticat prima dată cu cancer pancreatic în 2017 și apoi pentru a doua oară în 2021, la scurt timp după triumful Italiei la Euro 2020.

În luna decembrie, Gianluca Vialli a renunțat la rolul său de selecționer al Italiei din motive de sănătate. El a transmis atunci că va urma un tratament pentru boala de care suferă.

Vialli și-a încheiat cariera de jucător la sfârșitul sezonului 1998/99 pentru a se concentra pe management.

Ulterior Chelsea a câștigat Cupa Angliei și Charity Shield în 2000 sub conducerea italianului.

Gianluca Vialli – unul dintre cei mai mari atacanți

Gianluca Vialli a fost un fotbalist și manager italian care a jucat pe postul de atacant. A fost considerat unul dintre cei mai mari atacanți ai generației sale. Și-a început cariera la Cremonese în 1980, în Italia natală, unde a jucat 105 meciuri în campionat, marcând 23 de goluri.

Performanțele sale au impresionat-o pe Sampdoria, care l-a semnat în 1984, perioadă în care a marcat 85 de goluri în campionat.

Vialli s-a transferat la Juventus pentru suma record de 12,5 milioane de lire sterline în 1992. El a jucat pentru Cremonese, Sampdoria și Juventus înainte de a se alătura echipei Chelsea în 1996.

În 1998 a devenit jucător-manager al lui Blues după plecarea lui Ruud Gullit. Tot în acel an a condus clubul spre glorie în Cupa Ligii, Cupa Cupelor UEFA și Supercupa UEFA.

Gianluca Vialli a jucat de 59 de ori pentru Italia, marcând 16 goluri. Cea mai recentă funcție a sa a fost cea de șef de delegație al echipei naționale.

Este unul dintre cei nouă fotbaliști care au câștigat cele trei principale competiții europene de club și singurul atacant care a reușit acest lucru. Valli este singurul jucător din istoria fotbalului european care are atât medalii de câștigător, cât și de vicecampion în toate cele trei principale competiții europene de club, inclusiv două medalii de câștigător pentru Cupa Cupelor UEFA.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top