Connect with us

newspass.ro

A murit Jeff Beck, considerat unul dintre cei mai buni chitariști din toate timpurile

A murit Jeff Beck, considerat unul dintre cei mai buni chitariști din toate timpurile

Media

A murit Jeff Beck, considerat unul dintre cei mai buni chitariști din toate timpurile

Sursa Foto: People

A murit Jeff Beck, considerat unul dintre cei mai buni chitariști din toate timpurile

Jeff Beck, considerat unul dintre cei mai buni chitariști din toate timpurile, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. A fost unul dintre cei mai imprevizibili și inovatori artiști chitariști din anii 60. Vestea tristă care anunță moartea sa a fost împărtășită fanilor pe rețelele sociale. S-a aflat astfel că Jeff Beck fusese diagnosticat cu meningită bacteriană, iar moartea sa a fost fulgerătoare. Familia artistului a cerut intimitate, scrie Variety. Nimeni nu se aștepta la acest deznodământ, mai ales că Beck a fost activ până nu demult.

A murit celebrul chitarist Jeff Beck

Jeff Beck a părăsit această lume la vârsta de 78 de ani. S-a stins în liniște, în sânul familiei. Acesta fusese diagnosticat cu o formă de meningită bacteriană care l-a răpus. Pe contul său de Instagram a apărut anunțul cu privire la trecerea sa în neființă.

“În numele familiei sale, împărtășim cu profundă tristețe vestea decesului lui Jeff Beck. S-a stins în pace ieri după ce a contractat brusc o meningită bacteriană. Familia sa cere intimitate, în timp ce procesează această imensă pierdere”, a transmis reprezentantul artistului.

Recent, Beck a încheiat un turneu de susținere a albumului său în colaborare cu Johnny Deep, 18.

A fost considerat un solist agil și plin de inspirație, iar Rolling Stones l-a inclus pe lista celor mai buni 100 de chitariști din toate timpurile. În 1965 s-a alăturat trupei britanice Yardbirds, ca înlocuitor al lui Eric Clapton. A reușit să pună în valoare hiturile formației cu o utilizare fără precedent a feedback-ului, a sustain-ului și a fuzz-ului.

Curând avea să-și înființeze propria trupă, Jeff Beck Group, care, din nefericire, a rezistat numai două albume.

De-a lungul timpului artistul a fost premiat de nenumărate ori pentru talentul său. Jeff Beck a primit șapte premii Grammy pentru interpretări instrumentale și un al optulea pentru colaborarea din 2009 la albumul The Imagine Project al lui Herbie Hancock.

“Un perfecționist notoriu în studio”

Considerat un perfecționist în studio și un coleg de trupă irascibil, chitaristul a atins apogeul succesului său cu două albume all-instrumental de la jumătatea anilor 70.

Este vorba despre Blow by Blow și Wired. Ultimul LP a fost înregistrat cu claviaturistul Jan Hammer, fost membru al Mahavishnu Orchestra.

Beck a fost inclus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. A început să cânte la chitară încă din adolescență și i-a avut ca idoli pe chitaristul principal al lui Gene Vincent, Cliff Gallup, și bluesmanii americani Buddy Guy și Otis Rush.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top