Connect with us

newspass.ro

A murit marele actor de comedie John Bird. A făcut istorie cu John Fortune și Rory Bremner

A murit marele actor comediant John Bird. A făcut istorie cu John Fortune și Rory Bremner

Media

A murit marele actor de comedie John Bird. A făcut istorie cu John Fortune și Rory Bremner

Sursa Foto: huffingtonpost

A murit marele actor de comedie John Bird. A făcut istorie cu John Fortune și Rory Bremner

John Bird, celebrul comediant, s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani. Prietenul și partenerul său de scenă, Rory Bremner a confirmat informația și a transmis condoleanțe pentru familia regretatului actor. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Bird a plecat din această lume, în liniște, chiar în ajunul Crăciunului. Pe rețelele sociale au curs mesajele de condoleanțe pentru marele comediant care a impresionat întreaga lume cu modestia sa. Potrivit The Sun, John Bird era cunoscut în special pentru schetch-urile sale alături de Rory Bremner și John Fortune.

A murit marele comediant John Bird

John Bird a fost un actor de satiră, comediant englez, cunoscut pentru activitatea sa în televiziune și pentru numeroasele apariții alături de John Fortune. Starul s-a stins din viață în locuința sa, chiar în ajunul Crăciunului.

“Este o ironie faptul că unul dintre cei mai mari satirici ai noștri, atât de strălucit în a portretiza miniștri, funcționari publici sau oficiali de rang înalt care emanau mulțumire de sine, a fost atât de modest”, a transmis Rory Bremner.

Bird a devenit celebru alături de Fortune și Bremner prin intermediul emisiunii de sketch-uri Bremner, Bird And Fortune, difuzată de Channel 4 între 1999 și 2010. Bremner susține că nu este o coincidență faptul că Bird s-a stins în ajunul Crăciunului, la câțiva ani distanță de la moartea lui Fortune. Acesta din urmă a decedat în ajunul Anului Nou 2013.

Bird și Fortune au fost nominalizați la patru premii Baftas, câștigând unul în 1997. De asemenea, trioul a performat în emisiunile BBC Now Something Else și The Rory Bremner Show.

Bird a apărut în filmul Jabberwocky și în spectacole de comedie, printre care Yes, Prime Minister și One Foot in the Grave.

Cine a fost John Bird

John Bird s-a născut în Bulwell, Nottingham, și a urmat cursurile High Pavement Grammar School, Nottingham. În timpul studenției la King’s College, Cambridge, l-a întâlnit pe John Fortune.

Bird a devenit cunoscut în timpul boom-ului de satiră televizată din anii 1960. A apărut în serialul That Was The Week That Was, al cărui titlu a fost inventat chiar de către el.

Sursa Foto: BBC

De-a lungul carierei sale, Bird a interpretat roluri de comedie în mai multe seriale de televiziune și în filme precum Red and Blue, A Dandy in Aspic (1968), 30 Is a Dangerous Age, Cynthia (1968) și multe altele.

A realizat o serie de sketch-uri cu John Fortune, cunoscută sub numele de The Long Johns. În acestea, unul dintre cei doi bărbați îl intervieva pe celălalt sub înfățișarea unei personalități de rang înalt, cum ar fi un politician, un om de afaceri sau un consultant guvernamental, numit invariabil George Parr.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top