Connect with us

newspass.ro

A murit Mickey Kuhn, actorul din filmul “Pe aripile vântului”. Singurul care mai trăia din celebra distribuție

A murit Mickey Kuhn, actorul din filmul "Pe aripile vântului". Singurul care mai trăia din celebra distribuție

Media

A murit Mickey Kuhn, actorul din filmul “Pe aripile vântului”. Singurul care mai trăia din celebra distribuție

Sursa Foto: Twitter

A murit Mickey Kuhn, actorul din filmul “Pe aripile vântului”. Singurul care mai trăia din celebra distribuție

S-a stins din viață actorul Mickey Kuhn celebru din filmul “Pe aripile vântului”. Era singurul actor, din distribuție, care mai trăia. În celebrul film, Kuhn a jucat rolul lui Beau Wilkes. Actorul a murit la vârsta de 90 de ani, într-un centru din Florida. Anunțul cu privire la trecerea sa în neființă a fost dat de către soția sa, Barbara Kuhn, potrivit publicației The Hollywood Reporter. Pe aripile vântului este un film american din 1939, regizat de Victor Fleming, cu Vivien Leigh și Clark Gable în rolurile principale.

A murit ultimul supraviețuitor din filmul “Pe aripile vântului”

Mickey Kuhn avea doar șase ani când a jucat rolul lui Beau Wilkes în producția celebră Pe aripile vântului. Filmul a fost lansat în 1939 și este unul dintre cele mai vizionate din istorie, deținând recordul de cele mai mari încasări. Ultimul supraviețuitor al filmului s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani, într-un centru din Florida. Decesul a fost confirmat de către soția sa, Barbara, potrivit The Hollywood Report. Ea a declarat că, până acum câteva zile, actorul a avut o stare de sănătate bună.

Se spunea despre Mickey Kuhn că s-a născut pe platourile de filmare pentru că a avut primul său rol la vârsta de doi ani, în filmul Schimbarea inimii. Patru ani mai târziu, actorul a preluat rolul lui Beau Wilkes, fiul personajelor interpretate de Olivia de Havilland și Leslie Howard în filmul Pe aripile vântului.

A murit Mickey Kuhn, actorul din filmul "Pe aripile vântului". Singurul care mai trăia din celebra distribuție

Sursa Foto: The Hollywood Reporter

El este cunoscut și pentru rolurile din Dick Tracey, Dragostea ciudată a Marthei Ivers și Râul roșu. Într-un interviu acordat publicației The Washington Post, Mickey Kuhn și-a amintit cum a ratat o scenă cu Clark Gable.

“Replica mea a fost: Bună, unchiule Rhett…Eu tot spuneam: Bună, unchiule Clark”., a povestit actorul.

Într-o altă scenă din celebrul film, Kuhn, care avea doar 6 ani, apare în brațele tatălui său în fața dormitorului în care se afla mama sa, pe patul de moarte. El și-a întrebat tatăl:

“Unde pleacă mama mea? Și de ce nu pot să merg și eu, te rog?”

Actorul a jucat în șase filme lansate în 1939, printre care King of the Underworld, cu Humphrey Bogart, Juarez cu Bette David și Paul Muni și When Tomorrow Comes, cu Irene Dunne și Charles Boyer.

Mickey Kuhn a lucrat pentru American Airlines

The Hollywood Reporter notează că în 1951, Mickey Kuhn a început un stagiu de patru ani în Marina americană și a lucrat ca electrician de aeronave. După terminarea serviciului militar a apărut în filmele The Last Frontier, Alway All Boats, plus trei episoade (1957) din emisiunea Alfred Hitchcock Presents de la CBS. Ulterior a renunțat definitiv la cariera de actor.

Mickey Kuhn a lucrat în managementul aeroporturilor pentru American Airlines, precum și la terminalele din Washington și Boston. S-a pensionat în 1995.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top