Connect with us

newspass.ro

A murit Pele, regele brazilian al fotbalului

Media

A murit Pele, regele brazilian al fotbalului

A murit Pele, regele brazilian al fotbalului

O veste extrem de tristă din lumea fotbalului și a sportului în general. A murit Pele, regele brazilian al fotbalului, una dintre cele mai impunătoare figuri sportive ale secolului trecut. Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani, după o lungă perioadă în care s-a confruntat cu probleme medicale. La începutul luni decembrie, fostul mare sportiv anunța pe Instagram că se simte bine și le mulțumea fanilor pentru că îi poartă grija. La acea vreme, presa braziliană nota că fotbalistul este internat la îngrijiri paleative. Potrivit APNEWS, Pele urma un tratament pentru cancerul de colon cu care fusese diagnosticat în 2021.

A murit Pele

Agentul fostului mare sportiv a confirmat informația care a făcut înconjurul lumii. Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani, după o luptă cu cancerul de colon. Centrul medical în care fusese internat în ultima lună a transmis că sportivul a murit din cauza unei insuficiențe multiple a organelor, ca urmare a cancerului.

“Tot ceea ce suntem ți se datorează. Te iubim la nesfârșit. Odihnește-te în pace”, a scris fiica lui Pele într-o postare pe Instagram.

Considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai mari jucători de fotbal, Pelé a petrecut aproape două decenii încântând fanii și uimind adversarii. A fost cel mai prolific marcator al jocului în meciurile clubului brazilian Santos și ale echipei naționale a Braziliei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Pelé (@pele)

Grația, atletismul și mișcările sale hipnotizante au uimit o lume întreagă. Pele a dus țara sa natală pe culmile fotbalului devenind un ambasador global al sportului pe care l-a iubit toată viața.

Totul a început încă din copilărie când Pele lovea cu piciorul o șosetă umplută cu ziare și cârpe, pe străzile din Sao Paolo.

Jucătorul care avea să fie supranumit “Regele” a fost prezentat lumii la 17 ani, la Cupa Mondială din 1958 din Suedia, fiind cel mai tânăr jucător prezent vreodată la acest turneu.

El a fost scos de pe teren pe umerii coechipierilor după ce a marcat două goluri în victoria Braziliei cu 5-2 în finala cu țara gazdă.

Sursa Foto ABCNEWS

Pele a oprit, pentru scurt timp, războiul din Nigeria

Potrivit sursei citate, faima lui Pelé a fost atât de mare încât, în 1967, facțiuni ale unui război civil din Nigeria au fost de acord cu o scurtă încetare a focului pentru ca Pelé să poată juca un meci de prezentare în această țară.

Marele sportiv a fost numit cavaler de către regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în 1997. Când a vizitat Washingtonul pentru a ajuta la popularizarea jocului în America de Nord, președintele SUA a fost cel care a întins primul mâna.

După ce s-a retras din fotbal, Pele a intrat în politică, a fost numit ministru extraordinar al sportului din Brazilia, ambasador al UNESCO și al Națiunilor Unite. De asemenea, de-a lungul timpului, Pele a avut roluri în filme, telenovele și chiar a înregistrat CD-uri cu muzică populară braziliană.

În ultimii ani, pe măsură ce starea lui de sănătate s-a deteriorat, aparițiile sale publice au devenit tot mai rare.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top