Connect with us

newspass.ro

A murit solistul trupei Nazareth, Dan McCafferty

dan mccafferty

Media

A murit solistul trupei Nazareth, Dan McCafferty

Dan McCafferty Sursa Foto: metaltalk.net

A murit solistul trupei Nazareth, Dan McCafferty

S-a stins din viață solistul trupei Nazareth, Dan McCafferty. Artistul care a murit la vârsta de 76 de ani suferea de o boală pulmonară obstructivă cronică. Vestea morții sale a fost făcută publică de către basistul trupei, bunul prieten al lui McCafferty, Pete Agnew, potrivit Scottishdailyexpress. Artistul a performant până în 2013 când i s-a făcut rău și s-a prăbușit pe scenă, în timpul unui concert.

A murit Dan McCafferty, solistul celebrei trupe Nazareth

Anunțul trist cu privire la moartea artistului a fost făcut de către bunul său prieten, basistul trupei Nazareth. Pete Agnew a spus că acesta este cel mai trist anunț pe care a trebuit să îl facă vreodată și că lumea a pierdut unul dintre cei mai mari cântăreți din toate timpurile.

“Prea supărat pentru a spune mai multe în acest moment. Maryann și familia au pierdut un soț și un tată minunat și iubitor, eu mi-am pierdut cel mai bun prieten, iar lumea a pierdut unul dintre cei mai mari cântăreți care au trăit vreodată”, a scris Pete Agnew pe pagina de Facebook a trupei.

În scurt timp, la postarea cu decesul artistului au apărut sute de comentarii, condoleanțe și încurajări pentru familia îndurerată și pentru colegii lui Dan McCafferty. Solistul Trupei Nazareth a murit la 76 de ani, după ce fusese diagnosticat cu o boală pulmonară obstructivă cronică. McCafferty s-a retras din activitatea artistică în 2013 din cauza problemelor de sănătate, dar a continuat să cocheteze cu muzica.

Hair of the Dog – cel mai cunoscut album al Trupei Nazareth

Nazareth este o trupă scoțiană de hard rock formată în anul 1968, la Dunfermline. Fondatorii trupei: Dan McCafferty – solist, basistul Pete Agnew, chitaristul Manny Charlton și bateristul Darrell Sweet.

Au devenit celebri cu albumul Hair of the dog, care a fost lansat în 1975. Piesa care a dat titlul albumului a fost un single de mare succes în întreaga lume. Potrivit The Mirror, aceasta a fost preluată mai târziu de către Guns N’ Roses, în 1993.

În 2013, Dan a fost nevoit să se retragă din cauza unor probleme de sănătate. I s-a făcut rău și s-a prăbușit pe scenă chiar în timpul unui concert. La acea vreme trupa a anunțat că solistul nu mai poate continua cariera artistică. Peter a preluat rolul de lider al trupei și a continuat turneele.

Pe de altă parte, McCafferty a declarat atunci că ar putea oricând să înregistreze muzică, să scoată un alt disc, dar în niciun caz să urce pe scenă o oră și trei sferturi și să-i facă pe oameni să plătească bani pentru a-l vedea.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top