Connect with us

newspass.ro

Accident rutier grav în Padova, Italia. Au fost implicați 56 de români

Accident rutier grav în Padova, Italia. Au fost implicați 56 de români

World

Accident rutier grav în Padova, Italia. Au fost implicați 56 de români

Sursa Foto: ilrestodelcarlino

Accident rutier grav în Padova, Italia. Au fost implicați 56 de români

Un accident rutier grav s-a produs luni, 16 ianuarie, în Italia, în jurul prânzului. Un autocar plin cu români s-a răsturnat pe Autostrada A 13, în dreptul orașului Padova. Din fericire, nu au existat pierderi de vieți omenești, ci doar victime care au suferit răni ușoare. La fața locului au fost solicitate ambulanțe de la Veneția și Padova, precum și pompierii plus poliția rutieră. Au intervenit, de asemenea, cei de la Autostrada pentru Itala, dar și voluntari, scrie News.Italy. Autocarul plecase din Roma și se îndrepta către România.

Accident rutier în Padova, Italia

La bord se aflau 56 de persoane, adulți și copii, de naționalitate română. Potrivit autorităților italiene, o persoană a fost transportată la spital în cod roșu, alte 4 în cod galben și 17 în cod alb. La fața locului s-a deplasat comandantul poliției rutiere, Gianfranco Marturano:

“Dinamica accidentului este încă de clarificat – subliniază el – Vehiculul lua direcția Veneția și pe rampa de accelerare pentru a reveni pe autostradă a pierdut controlul. S-a sprijinit la propriu de parapetul de protecție care, din fericire, și-a făcut bine treaba, împiedicând autobuzul să ajungă pe escarpa de jos. Șoferul a ieșit negativ la testul de alcoolemie. Pe acea porțiune de drum – continuă el – viteza admisă este de 40 km/h, așa că vom merge să verificăm viteza pe care o avea și de ce a greșit complet manevra. De asemenea, vom verifica timpii de conducere și de odihnă. Ar fi putut fi mult mai rău”.

Au fost solicitate să intervină echipaje de pe ambulanță din Padova și Veneția, precum și pompieri, polițiști, voluntari și personalul de la Autostrada pentru Italia.

Românii vor fi transportați în țară cu un alt autocar

Firma de transport care deține autocarul implicat în accident va asigura preluarea pasagerilor și transportul lor în România.

Oamenii legii au deschis o anchetă și continuă cercetările pentru a afla ce a dus la producerea acestui eveniment rutier. Șoferul autocarului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Autoritățile spun că dacă nu era parapetul de protecție, accidentul s-ar fi putut transforma într-o adevărată tragedie.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top