Connect with us

newspass.ro

Accident rutier soldat cu 20 de morți în Pakistan. Un microbuz a plonjat într-un șanț adânc, plin cu apă

Accident rutier soldat cu 20 de morți în Pakistan. Un microbuz a plonjat într-un șanț

World

Accident rutier soldat cu 20 de morți în Pakistan. Un microbuz a plonjat într-un șanț adânc, plin cu apă

Sursa Foto: Al Arabiya

Accident rutier soldat cu 20 de morți în Pakistan. Un microbuz a plonjat într-un șanț adânc, plin cu apă

Un accident rutier deosebit de grav s-a petrecut în Pakistan, pe un drum afectat de inundațiile din vară. Un microbuz plin cu pasageri a plonjat într-un șanț adânc, plin cu apă. Cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața, dintre care 11 erau copii. Potrivit autorităților locale, citate de Arabnews, copiii călătoreau în poala părinților. Impactul a fost devastator. Se crede că șoferul microbuzului nu a văzut la timp indicatorul ocolire drum.

Accident rutier soldat cu 20 de morți în Pakistan

Cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața într-un mod cumplit, în urma unui accident rutier în Pakistan. Acestea, între care 11 copii, se aflau într-un microbuz care a căzut într-un șanț adânc plin cu apă. Accidentul s-a petrecut în seara zilei de joi, 17 noiembrie, în provincia Sindh din sudul Pakistanului.

Potrivit autorităților, citate de Arabnews, șoferul nu a văzut semnul de deviere de pe șosea și a intrat cu microbuzul într-un șanț adânc, plin cu apă. Este vorba despre o zonă puternic afectată de inundațiile din această vară. De altfel, în Pakistan au loc des astfel de evenimente rutiere soldate cu pierderi omenești. Cauzele principale sunt drumurile proaste și imprudența conducătorilor auto.

Un oficial al Poliției locale a declarat pentru AFP că accidentul s-a soldat cu cel puțin 20 de victime, dintre care 11 copii. Aceștia aveau între 2 și 8 ani și, cel mai probabil, stăteau în poala părinților.
Alte 14 persoane au fost rănite în urma accidentului.

Inundațiile au distrus infrastructura rutieră din Pakistan

În vara anului 2022 Pakistanul s-a confruntat cu inundații masive. Ploile au lăsat sub apă o treime din țară, localități întregi au fost strămutate, iar infrastructura a fost serios afectată.

Numărul accidentelor rutiere din Pakistan este, din păcate, în creștere. Autoritățile pun fenomenul pe seama infrastructurii extrem de proaste și a șoferilor imprudenți.

Numai în 2018, peste 27.000 de persoane au fost ucise pe drumurile din Pakistan, potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top