Connect with us

newspass.ro

Acord de schimb valutar oficializat între Argentina și China

Acord de schimb valutar oficializat între Argentina și China

Business

Acord de schimb valutar oficializat între Argentina și China

Sursa Foto: Global Times

Acord de schimb valutar oficializat între Argentina și China

Argentina și China au oficializat extinderea unui acord de schimb valutar, după cum a anunțat recent banca centrală argentiniană. Prin acest acord, țara sud-americană va putea să își mărească rezervele valutare epuizate. Președintele Alberto Fernandez a anunțat acordul încă din luna noiembrie a anului trecut. La acel moment, șeful de stat spunea că valoarea acestui acord este de 5 miliarde de dolari, potrivit Money.Usnews. Șefii băncilor centrale din cele două state implicate în acord au confirmat activarea acestuia și au oferit detalii cu privire la el.

Acord de schimb valutar între Argentina și China

Cele două state au oficializat un acord valutar despre care s-a aflat în luna noiembrie a anului trecut. Guvernul argentinian trebuie să refacă rezervele pentru a acoperi costurile comerciale și viitoarele rambursări ale datoriilor. Potrivit sursei citate, creșterea rezervelor reprezintă un obiectiv cheie al unui acord major privind datoriile cu Fondul Monetar Internațional.

“Schimbul cuprinde schimbul de valută pentru consolidarea rezervelor internaționale de 130 de miliarde de yuani și o activare specială de 35 de miliarde de yuani pentru a compensa operațiunile de pe piața valutară”, se arată în comunicat.

Șefii băncilor centrale argentiniană și chineză au confirmat faptul că acordul pentru schimbul de valute între cele două instituții a fost activat. Aceștia s-au angajat să aprofundeze utilizarea (yuanului chinezesc) pe piața argentiniană.

Sunt informații transmise de către banca centrală prin intermediul unui comunicat.

China, al doilea cel mai mare partener comercial al Argentinei

China este al doilea cel mai mare partener comercial al Argentinei, după Brazilia, și a doua cea mai importantă destinație pentru exporturile argentiniene.

Președintele Braziliei, Lula da Silva va efectua o vizită oficială în Argentina, China și SUA. Aceasta va începe la finalul lunii ianuarie, când șeful de stat brazilian va ajunge în Statele Unite ale Americii.

Lula da Silva a preluat președinția Braziliei și a angajat să reia integrarea sud-americană și să reînnoiască un dialog înalt și activ cu China, UE și SUA.

Se preconizează că Lula va ajunge în China după luna martie a acestui an. El și-a propus să rupă izolarea internațională a Braziliei care a marcat mandatul predecesorului său.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top