Connect with us

newspass.ro

Acord global între coloșii Ericsson și Apple. Despre ce este vorba

Acord global între coloșii Ericsson și Apple. Despre ce este vorba

Business

Acord global între coloșii Ericsson și Apple. Despre ce este vorba

Sursa Foto: PCMag

Acord global între coloșii Ericsson și Apple. Despre ce este vorba

Cele două mari companii, Apple și Ericsson au anunțat că semnează una acord global de licențiere a brevetelor. Înțelegerea include licențe încrucișate la nivel mondial pentru tehnologiile patentate pentru standarde celulare esențiale. Totodată, acordul naște anumite alte drepturi de brevet și pune capăt tuturor litigiilor juridice legate de brevete aflate în curs de desfășurare între cele două părți. Potrivit Ericcson.com, se estimează că veniturile din licențierea IPR din trimestrul IV al acestui an vor fi de 5,5 – 6.0 miliarde SEK.

Ericsson și Apple semnează un acord global pentru licențierea brevetelor

Ericsson și Apple au ajuns la un acord de licențe de brevete la nivel global, pe mai mulți ani. Cu alte cuvinte, cei doi coloși pun capăt proceselor în care s-au implicat de-a lungul timpului și își licențiază reciproc tehnologiile mobile pentru care dețin brevete. Ericsson este o companie suedeză care construiește rețele de telecomunicații, cel mai mare producător de rețele de telefonie mobilă din lume. În același timp, Apple este o companie din Silicon Valley cu sediul în California, cunoscută mai ales pentru proiectarea, dezvoltarea și comercializarea electronicelor de consum, software de calculator și a serviciilor online.

După ani întregi cu procese, cele două mari companii au ajuns la un acord. Apple și Ericcson au convenit să își consolideze colaborarea în domeniul tehnologiei și al afacerilor, inclusiv în ceea ce privește tehnologia, interoperabilitatea și dezvoltarea de standarde.

Concret, este vorba despre o înțelegere care pune capăt proceselor intentate de ambele părți în mai multe țări, inclusiv la Tribunalul Districtual al Districtului de Est din Texas, SUA. Au existat, de asemenea, și plângeri depuse la Comisia pentru Comerț Internațional a Statelor Unite.

Incluzând efectele acordului cu Apple, care acoperă vânzările începând cu 15 ianuarie 2022, și afacerile în curs de desfășurare cu DPI cu toți ceilalți titulari de licențe, Ericsson estimează că veniturile din licențierea DPI în trimestrul al patrulea din 2022 vor fi de 5,5 – 6,0 miliarde SEK.

“Suntem încântați să soluționăm litigiile cu Apple prin acest acord, care are o importanță strategică pentru programul nostru de acordare de licențe 5G. Acest lucru va permite ambelor companii să continue să se concentreze pe aducerea celei mai bune tehnologii pe piața globală.”, a declarat Christina Petterson, Chief Intellectual Property Officer la Ericsson.

Ericsson- lider în calitate de furnizor 5G

Potrivit unui comunicat remis de companie, valoarea portofoliului de brevete al Ericsson (peste 60.000 de brevete acordate), este întărită de poziția de lider în calitate de furnizor 5G, dar și de investițiile anuale în cercetare și dezvoltare (peste patru miliarde de dolari). Ericsson este încrezătoare în creșterea veniturilor din DPI prin noi acorduri 5G și prin extinderea în alte domenii de licențiere pe termen lung.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top