Connect with us

newspass.ro

Adidas reconfigurează traseul după despărțirea de Kanye West

kanye west

Business

Adidas reconfigurează traseul după despărțirea de Kanye West

Kanye West Sursa Foto: lovebscott.com

Adidas reconfigurează traseul după despărțirea de Kanye West

Adidas a decis să renunțe la parteneriatul cu Kanye West ca urmare a remarcilor antisemite ale acestuia. Compania reconfigurează traseul pentru următoarea perioadă. În ultima vreme, producătorul german de echipamente sportive a fost supus unor presiuni grele privind colaborarea cu celebrul rapper. Potrivit Reuters, compania își reduce perspectivele pentru finalul anului 2022, ca urmare a despărțirii de Kanye West.

Adidas reconfigurează traseul după despărțirea de rapperul Kanye West

Adidas și-a redus perspectivele pentru finalul anului 2022 ca urmare a ruperii colaborării cu Kanye West. Pe de altă parte, cererea slabă din China a continuat să afecteze vânzările companiei.

Adidas x Yeezy Sursa Foto: people.com

Acum Adidas se așteaptă ca veniturile sale valutare să crească mai puțin decât prognozaseră inițial. Compania se așteaptă la o marjă operațională de aproximativ 2,5%, în loc de 4%.

Producătorul german a renunțat la colaborarea cu rapperul american care a făcut remarci antisemite în ultimele săptămâni, transmite AFP. Drept urmare, Adidas a renunțat să mai fabrice produsele din marca Yeezy a lui Kanye West. Colecția de încălțări a rapperului cu Adidas a început în 2014 și a fost una dintre cele mai profitabile colaborări din industria modei. Ca urmare a remarcilor făcute de rapper, Adidas a luat decizia de a rupe contractul cu acesta.

“După o analiză aprofundată, compania a luat decizia de a pune capăt, imediat, parteneriatului cu Ye. Adidas nu tolerează antisemitismul sau orice altă formă a discursului care incită la ură, au transmis reprezentanții companiei”, potrivit sursei citate.

Acțiunile Adidas au scăzut cu 2,8%

Acțiunile Adidas au scăzut cu 2,8%, iar analiștii de la Credit Suisse consideră că producătorul german se va confrunta cu numeroase provocări. În primul rând este vorba despre stocurile mari, imaginea mărcii, concurența ridicată din China, termenele lungi de livrare și pierderea brandului Yeezy.

Noul director general al Adidas va trebui să găsească soluții. De la 1 ianuarie 2023, la conducerea companiei va fi Bjorn Gulden de la Puma, care îl va înlocui pe Kasper Rosted.

Încheierea parteneriatului cu rapperul american ar urma să reducă la jumătate profiturile anuale, după cum a anunțat compania. Se așteaptă la un venit net din operațiunile continue de aproximativ 66 de milioane de euro, în scădere față de venitul prognozat.

Compania a anunțat că efectele negative ale încheierii colaborării cu Kanye West vor fi compensate în trimestrul al patrulea.

Adidas a transmis că nu tolerează antisemitismul sau orice alt timp de discurs al urii și a subliniat că afirmațiile rapperului au fost inacceptabile, periculoase și pline de ură.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top