Connect with us

newspass.ro

Air India cumpără 500 de aeronave – cea mai mare comandă de avioane din istorie

Air India cumpără 500 de aeronave - cea mai mare comandă de avioane din istorie

Business

Air India cumpără 500 de aeronave – cea mai mare comandă de avioane din istorie

Sursa Foto: The Guardian

Air India cumpără 500 de aeronave – cea mai mare comandă de avioane din istorie

Air India este pe cale să facă cea mai mare comandă de avioane din istorie. Compania aeriană a plasat o comandă de 500 de avioane și așteaptă aprobarea. Dacă o va primi tranzacția va deveni cea mai mare comandă de avioane din istoria aviației. Este vorba despre o investiție uriașă pentru orice companie aeriană care va costa, probabil, zeci de miliarde de dolari, chiar și după oferte și reduceri. DailyO scrie că Air India cumpără 400 de avioane cu fuselaj îngust și aproximativ 100 de avioane cu fuselaj lat, inclusiv Airbus A350 și Boeing 787 și 777. Vechiul record de cea mai mare comandă de avioane din lume a fost marcat în urmă cu peste un deceniu. Atunci American Airlines a comandat 460 de aeronave.

Cea mai mare comandă de avioane din istoria aviației

Grupul Tata Sons lucrează intens în direcția de a redresa operațiunile Air India. Acum se pare că celebra companie de aviație va face o comandă importantă ce are șanse să devină cea mai mare comandă de avioane din lume. Această achiziție vine într-o perioadă în care industria aviatică încă se reface după efectele pandemiei de coronavirus. Cele 500 de avioane, între care 400 cu fuselaj îngust și 100 cu fuselaj lat, vor intra în flota Air India, rând pe rând, în maxim 10 ani. Noile achiziții ar reduce vârsta media a flotei Air India care în prezent este de aproximativ 10 ani.

Potrivit sursei citate, compania de aviație din India are o flotă de 128 de avioane, Air India Express are o flotă de 25 de aeronave, Vistara deține o flotă de 53 de aeronave, în timp ce Air Asia are o flotă de 28 de aeronave.

Air India face această investiție majoră cu scopul de concura cu marii transportatori indieni interni, cum ar fi IndiGo, dar și cu companii aeriene globale ca Emirates. Ambiția Air India este ca în următorii cinci ani să acapareze 30% din cota de piață internă.

Criză de personal la Air India

Presa internațională notează că nu doar ambițiile personale ale companiei de aviație sunt mari, ci și problemele cu care aceasta se confruntă. Astfel, Air India încearcă să facă față unei crize de personal, iar pentru asta a dus la conducerea sa un om cu multă experiență în domeniu. Air India l-a angajat pe Campbell Wilson în funcția de director general al companiei. Anterior Wilson a lucrat la Scoot, compania aeriană low-cost, soră a companiei Singapore Airlines.

Problema cea mare este că Air India nu a mai făcut recrutări pe partea non-operațională în ultimii 15 ani și suferă din cauza lipsei de personal de cabină. Se dorește ca noua conducere să rezolve această problemă, precum și pe cele legate de fiabilitate, durabilitate, performanță și igienă.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top