Connect with us

newspass.ro

Alphabet, compania-mamă Google, va concedia 12.000 de angajați

Alphabet, compania-mamă Google, va concedia 12.000 de angajați

Business

Alphabet, compania-mamă Google, va concedia 12.000 de angajați

Sursa Foto: Blic

Alphabet, compania-mamă Google, va concedia 12.000 de angajați

Continuă concedierile în sectorul companiilor de tehnologie. Alphabet, compania-mamă Google a anunțat că face disponibilizări. Este una dintre marile companii care recurg la această măsură pentru a diminua cheltuielile. Cu alte cuvinte, Alphabet se alătură altor giganți din domeniul tehnologiei, precum Amazon, Microsoft și Meta care au luat decizia de a face disponibilizări. Aceste companii își reduc personalul pe fondul unor probleme economice. Potrivit Hollywood Reporter, nici măcar compania-mamă Google nu este ferită de norii negri ai economiei.

Compania-mamă Google concediază 12.000 de angajați

Alphabet se alătură marilor companii de tehnologie care recurg la măsura disponibilizărilor. Pe fondul tensiunilor economice, din dorința de a mai reduce din cheltuieli, companiile renunță la o parte din personal. Reprezentanții Alphabet au anunțat că intenționează să concedieze aproximativ 12.000 de angajați, adică 6% din personal. Compania îngroașă, astfel, rândurile giganților tehnologici care fac reduceri mari de personal.

“Am angajat pentru o realitate economică diferită față de cea cu care ne confruntăm acum”, a declarat directorul companiei Alphabet.

Potrivit Wall Street Journal, în cazul companiei-mamă Google, este vorba despre cele mai mari reduceri de personal de până acum. Măsura va afecta mai multe unități și regiuni, mai spune sursa citată.

“Sunt încrezător în ceea ce privește oportunitatea uriașă care ne stă în față, datorită forței misiunii noastre, valorii produselor și serviciilor noastre și investițiilor noastre timpurii în inteligența artificială”, a precizat Sundar Pichai, directorul general al Alphabet și Google.

Oficialul a transmis că se vede nevoit să își ia la revedere de la oameni incredibil de talentați pe care i-a adus cu greu în firmă. El a precizat că în ultimii doi ani compania a avut perioade de creștere spectaculoasă. De altfel, pentru a alimenta această creștere au fost făcute angajări, însă realitatea economică de atunci este total diferită de cea din prezent.

Directorul general al Alphabet și Google spune că punerea în mișcare a companiei pentru a fi pe primul loc în materie de inteligență artificială, cu ani în urmă, a dus la progrese revoluționare în toate activitățile ei și în întreaga industrie.

Concedieri la Amazon, Meta și Microsoft

În ultima perioadă, mai multe companii mari din sectorul de tehnologie digitală au făcut sau au anunțat disponibilizări. Între acestea se numără Meta care administrează Facebook și Instagram, Amazon și Microsoft.

Cea din urmă amintită a anunțat recent că va renunța la 10.000 de angajați. Amazon a anunțat că își va reduce personalul cu 18.000 de persoane, în timp ce Meta renunță la 11.000 de angajați. Reduceri semnificative de personal au făcut, în 2022 companii precum Netflix, Twitter și Snapchat.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top