Connect with us

newspass.ro

Amazon anunță concedieri masive. Aproximativ 10.000 de angajați vor fi disponibilizați

Amazon anunță concedieri masive. Aproximativ 10.000 de angajați vor fi disponibilizați

Business

Amazon anunță concedieri masive. Aproximativ 10.000 de angajați vor fi disponibilizați

Sursa Foto: NYTimes

Amazon anunță concedieri masive. Aproximativ 10.000 de angajați vor fi disponibilizați

Amazon urmează să concedieze aproximativ 10.000 de angajați începând din această săptămână. Este vorba despre salariați din funcții corporative și tehnologice. Anunțul a fost făcut în contextul în care acțiunile companiei au scăzut luni, 14 noiembrie, cu aproximativ 2,5%. Potrivit CNBC, este vorba despre cele mai mari restructurări din istoria companiei. Vor fi disponibilizați angajați din funcții corporative și tehnologice.

Amazon anunță concedieri masive

Compania americană renunță la o parte din personal. Decizia ar putea avea impact asupra diviziei de dispozitive, dar și pe partea de resurse umane. Totuși, potrivit sursei citate, disponibilizările raportate ar reprezenta mai puțin de 1% din forța de muncă globală a Amazon, respectiv 3% din angajații săi corporativi. Potrivit unui raport The New York Times, ar fi cele mai mari restructurări din istoria Amazon, care vor afecta și divizia de retail a companiei.

The Wall Street Journal a citat, de asemenea, o sursă potrivit căreia compania intenționează să concedieze mii de angajați. Acțiunile Amazon au închis luni în scădere cu aproximativ 2%.

Se pare că Amazon urmează trendul reducerilor de personal adoptat și de alte mari companii. Meta, de exemplu, a anunțat săptămâna trecută că renunță la 13% din personalul său, adică peste 11.000 de angajați. La rândul său, Twitter a concediat aproximativ jumătate din forța sa de muncă după ce compania a fost preluată de către Elon Musk.

Sezonul cumpărăturilor de sărbători, critic pentru Amazon

Urmează o perioadă critică pentru compania americană de comerț online, cu sediul în Seattle. De obicei în sezonul cumpărăturilor de Crăciun, compania își mărește numărul de angajați. Anul acesta, se pare, face o mutare neașteptată și disponibilizează aproximativ 10.000 de angajați.

Compania a anunțat deja planurile de a îngheța angajările pentru roluri corporative în activitatea sa de retail. The Globe and Mail notează că Andy Jassy, cel care a preluat funcția de director general al Amazon în vara anului 2021, a redus costurile pentru a păstra lichiditățile. În paralel, compania se confruntă cu încetinirea vânzărilor în contextul unei economii globale sumbre.

Amazon este o companie americană de comerț online care are sediul în Seattle, Washington. Potrivit datelor oficiale, în 2018 avea o cifră de afaceri de 232, 887 miliarde de dolari în anul 2018. Este cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul. A fost fondată de Jeff Bezos în 1994, iar un an mai târziu a fost lansată și online. La început comercializa cărți și produse de tipul VHS, DVD, CD-uri cu muzică. Ulterior s-a extins cu programe de calculator, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, jucării etc.

Amazon a creat situri web separate în Canada, Marea Britanie, Germania, Franța, China și Japonia.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top