Connect with us

newspass.ro

Amazon desființează peste 18.000 de locuri de muncă

Amazon desființează peste 18.000 de locuri de muncă

Business

Amazon desființează peste 18.000 de locuri de muncă

Sursa Foto: Rolling Stone

Amazon desființează peste 18.000 de locuri de muncă

Anul 2023 începe în forță pentru Amazon. CEO-ul companiei a anunțat că Amazon își propune să elimine peste 18.000 de locuri de muncă pentru a reduce costurile. El a precizat că anunțul a fost devansat din cauza unor colegi din echipă care au dezvăluit aceste informații în exterior. Reducerile de locuri de muncă vizează aproximativ 6% din forța de muncă corporativă a companiei care numără aproximativ 300.000 de angajați, scrie BBC. Amazon este o companie de americană de comerț online cu sediul în Seattle. Este considerată cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul.

Amazon desființează peste 18.000 de locuri de muncă

Anunțul CEO-ului Amazon nu a fost o surpriză pentru mulți întrucât au existat voci din interiorul companiei care au pregătit terenul.

“Unul dintre colegii noștri de echipă a dezvăluit aceste informații în exterior”, a transmis CEO-ul Amazon.

Compania își propune să elimine peste 18.000 de posturi cu scopul de a reduce costurile. Amazon este cea mai mare firmă de tehnologie care a anunțat concedieri majore. Decizia a fost luată în contextul în care criza costului vieții îi determină pe clienți să reducă cheltuielile.

Potrivit sursei oficiale, majoritatea posturilor eliminate vizează operațiunile Amazon Stores și echipa People, Experience and Technology.

Încă de anul trecut Amazon anunțase că își va reduce numărul de angajați, fără însă să ofere cifre. Directorul general al companiei a transmis un mesaj tuturor angajaților în care le-a dat asigurări că nu vor rămâne pe drumuri.

“Lucrăm pentru a-i sprijini pe cei afectați și oferim pachete care includ o plată de separare, beneficii tranzitorii de asigurare de sănătate și sprijin extern pentru plasarea unui loc de muncă”, a anunțat Andy Jassy, directorul general al Amazon.

În toamna anului trecut, reprezentanții companiei au declarat că au făcut prea multe angajări în timpul pandemiei. De aceea, ulterior a fost luată decizia de a îngheța angajările și de a închide o parte din activitate. De exemplu au fost anulate mai multe proiecte, între care robotul de livrare personală.

Unul dintre principalele motive este că s-a încheiat perioada din timpul restricțiilor pandemice, când activitatea online a crescut semnificativ. Acum marile companii încearcă să economisească pe măsură ce consumatorii cheltuiesc mai puțin.

Vremuri noi, decizii noi. Amazon a luat decizia de a reduce proiectul cunoscut sub numele de Alexa, dar și cel cu roboții livratori, care erau produse de calitate, dar care nu aduceau bani.

Industria tehnologică globală – grav afectată

În întreaga industrie tehnologică globală sunt desființate zeci de mii de locuri de muncă, pe fondul încetinirii vânzărilor și a îngrijorărilor tot mai mari legate de o recesiune economică.

Facebook – Meta a anunțat că reduce 13% din forța sa de muncă. Primele concedieri în masă din istoria companiei de social media vor duce la pierderea jobului pentru 11.000 de angajați.

Mark Zuckerberg a declarat că disponibilizările sunt cele mai dificile schimbări pe care le-a făcut în istoria Facebook.

Concedieri au avut loc și la Twitter, compania preluată de Elon Musk în octombrie 2022 pentru 44 miliarde de dolari. Omul de a afaceri a redus aproximativ jumătate din personal.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top