Connect with us

newspass.ro

Angajații feroviari din Marea Britanie se pregătesc pentru grevă

Angajații feroviari din Marea Britanie se pregătesc pentru grevă

World

Angajații feroviari din Marea Britanie se pregătesc pentru grevă

Sursa Foto: The Telegraph

Angajații feroviari din Marea Britanie se pregătesc pentru grevă

Temerile legate de haosul din gări înainte de Crăciun au devenit tot mai puternice în Marea Britanie după ce angajații feroviari au anunțat o serie de greve. Vor fi proteste chiar în perioada premergătoare Crăciunului, precum și imediat după Anul Nou. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza condițiilor de muncă și a salariilor. Potrivit unui raport al Mirror, se așteaptă ca aproximativ 40.000 de lucrători feroviari să participe la grevă, anunță Economic Times.

Greve feroviare în Marea Britanie, chiar înainte de sărbători

Potrivit sursei citate, sindicatul RMT a anunțat că vor avea loc mai multe greve de 48 de ore în lunile decembrie și ianuarie, la care vor participa aproximativ 40.000 de salariați. Totul pleacă de la nemulțumirile față de guvern cu privire la salarii și condiții de muncă. Cei care folosesc trenul ca mijloc de transport în comun s-ar putea să aibă parte de surprize neplăcute în următoarea perioadă.

Acțiunile sindicale se vor desfășura pe parcursul a patru perioade, după cum urmează: 13-14, 16-17 decembrie și 3-4, 6-7 ianuarie. 15 companii feroviare au votat în favoarea organizării acestor proteste care vor dura fiecare câte 48 de ore.

În plus a fost anunțată și o interdicție privind orele suplimentare în perioada 8 decembrie – 2 ianuarie 2023. Secretarul general al RMT a transmis că au fost rezonabili, dar le-a fost imposibil să ajungă la un acord cu guvernul.

La începutul acestei luni, sindicatul a anulat în ultimul moment o grevă planificată, după ce a primit promisiuni din partea noului secretar de stat pentru transporturi, Mark Harper.

Greve feroviare în decembrie și ianuarie

De data aceasta sindicaliștii au anunțat că grevele vor avea efecte grave asupra Network Rail. Aceștia i-au îndemnat pe călătorii afectați să-și îndrepte furia și frustrarea către guvern.

Grevele din decembrie și ianuarie vor fi organizate de către sindicatul RMT, al cărui secretar general este Mick Lynch. Vor participa la proteste în jur de 40.000 de membri ai sindicatului. Se așteaptă ca grevele să cauzeze mari probleme datorită perioadei în care sunt organizate. Vor fi mai multe proteste până la Crăciun și imediat după Revelion. Fiecare protest va dura 48 de ore, au anunțat sindicaliștii.

“Nimeni nu poate nega gaura financiară precară în care se află calea ferată. Greva face ca această gaură să fie şi mai mare, iar sarcina de a găsi o soluţie să fie şi mai dificilă”, a declarat Negociatorul şef al Network Rail, Tim Shoveller.

În vara anului 2022, mai exact în luna iunie, sindicatul feroviar a organizat 8 zile de grevă care au provocat perturbări pe scară largă. Este de așteptat ca protestele anunțate pentru următoarea perioadă să aibă un impact și mai puternic.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top