Connect with us

newspass.ro

Apple anunță că întârzie livrările de Iphone. Cele mai solicitate modele

apple

Business

Apple anunță că întârzie livrările de Iphone. Cele mai solicitate modele

Iphone Sursa Foto: Reuters

Apple anunță că întârzie livrările de Iphone. Cele mai solicitate modele

Apple avertizează că livrările de iPhone sunt afectate de întârzierile din China unde o fabrică a fost afectată de un virus. Compania a anunțat că se așteaptă la livrări de modele premium iPhone 14 mai mici decât se anticipase în primă fază. Reuters notează că a fost redusă semnificativ producția la o fabrică din China, afectată de un virus.

Apple anunță că livrările de iPhone sunt afectate

Vânzările așteptate la final de an, grație sărbătorilor de iarnă ar putea fi mai scăzute anul acesta pentru Apple, din cauza problemelor de la fabrica din China. Acolo lucrează aproximativ 200.000 de angajați, iar mulți dintre ei și-au părăsit locul de muncă ca urmare a măsurilor stricte de limitare a coronavirusului.

Compania a anunțat, printr-un comunicat, că producția funcționează la capacitate redusă. Se pare că există cerere mare pentru modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max.

“Continuăm să vedem o cerere puternică pentru modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Cu toate acestea, ne așteptăm acum la livrări de iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max mai mici decât am anticipat anterior”, a precizat compania într-un comunicat, potrivit Reuters.

Precizăm faptul că în cursul lunii trecute, Reuters a estimat că producția iPhone ar putea scădea în noiembrie cu până la 30%.

Timp lung de așteptare pentru clienții iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max

Apple își anunță clienții care au comandat iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max că vor avea de așteptat.  Estimările pentru livrările de iPhone, pentru perioada noiembrie-decembrie 2022 au fost reduse cu până la 3 milioane de unități, de la 80 de milioane, față de trimestrul precedent.

Pe de altă parte, Bloomberg News a relatat că cererea pentru modelele din gama inferioară iPhone a scăzut semnificativ.

China a raportat cel mai mare număr de noi infectări din ultimele șase luni, iar autoritățile au înăsprit măsurile de limitare a virusului, spre dezamăgirea investitorilor care se așteptau la o relaxare. Fabrica Foxconn din Taiwan este cel mai mare producător de electronice din lume și cel mai mare producător de iPhone de la Apple, reprezentând 70% din livrările la nivel global. Apple produce iPhone în India și în sudul Chinei, dar cea mai mare fabrică este zona de est a Chinei, în orașul Zhengzhou din provincia Henan.

Ultimul trimestru din an este cel mai așteptat de către companiile de profil, datorită apropierii de sărbătorile de iarnă care generează un număr semnificativ de comenzi de telefoane mobile și tablete. În aceste condiții, compania colaborează cu autoritățile pentru a putea relua producția, cât de repede, la capacitate maximă.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top