Connect with us

newspass.ro

Atac armat într-un club de dans din California. Zece oameni au murit

Atac armat într-un club de dans din California. Zece oameni au murit

World

Atac armat într-un club de dans din California. Zece oameni au murit

Sursa Foto: LA Times

Atac armat într-un club de dans din California. Zece oameni au murit

Atac armat într-un club de dans din California. Zece persoane au fost împușcate mortal și altele 10 au fost rănite în Monterey Park. Masacrul a fost a cincea crimă în masă din această lună, în întreaga țară. Suspectul, identificat ca fiind Huu Can Tran, în vârstă de 72 de ani, a decedat în cele din urmă, din cauza unei răni de glonț autoprovocate, după cum au declarat autoritățile. Potrivit BBC, acesta a fost cel mai sângeros atac de la 24 mai când 21 de persoane au fost ucise într-o școală primară din Uvalde, Texas.

Atac armat în California

Zece persoane au murit și altele 10 au fost rănite în urma atacului din clubul de dans Monterey Park. Autoritățile au declarat că nu cunosc cu exactitate vârstele victimelor, dar toate aveau peste 50 de ani.

Atac armat într-un club de dans din California. Zece oameni au murit

Sursa Foto: The Guardian

După ce a comis atacul, individul a încercat să fugă la volanul unei camionete albe. Ofițerii au încolțit-o și au tras-o pe dreapta, moment în care bărbatul s-a retras în parcarea unui centru comercial și s-a împușcat mortal.

Scena dramatică în care a fost implicată furgoneta a fost surprinsă din elicopter. Atacul s-a petrecut sâmbătă, 21 ianuarie, după ora locală 22.00. În clubul din Monterey Park, mii de oameni s-au adunat pentru a sărbători Anul Nou Chinezesc. În spatele atacului a fost un bărbat înarmat cu o mitralieră care a început să tragă întâmplător.

Atac armat într-un club de dans din California. Zece oameni au murit

Sursa Foto: Newseek

Monterey Park este un oraș cu o populație de aproximativ 60.000 de persoane și găzduiește o comunitate asiatică numeroasă.

Polițiștii au anunțat că nu au un alt suspect. Din nefericire, cinci bărbați și cinci femei și-au pierdut viața în atacul din clubul de dans. După acest incident, individul a intrat într-o altă sală de bal, însă acolo nu a reușit să facă victime, din fericire.

Șeriful a anunțat că atacatorul a folosit un tip de armă care nu este legal în California. Două surse ale forțelor de ordine au declarat pentru CBS News că anchetatorii efectuează o analiză balistică a armei găsite la fața locului din Alhambra pentru a încerca să stabilească dacă arma are legătură cu împușcătura din Monterey Park și dacă este vorba despre același atacator.

Monterey Park este un oraș cu aproximativ 60.000 de locuitori. Majoritatea rezidenților săi sunt imigranți asiatici sau descendenții acestora, majoritatea chinezi.

Clubul de dans din centrul orașului Monterey Park se află la doar câteva străzi de primărie, pe artera sa principală din Garvey Avenue, care este presărată de mall-uri și centre comerciale. Limbile vorbite în Monterey Park sunt cantoneza și mandarina.

A început Anul Nou Chinezesc 2023

Țările asiatice au trecut în Anul Iepurelui de Apă. Spre deosebire de calendarul gregorian, când anul nou începe la 1 ianuarie 2023, anul nou chinezesc are debutul la o altă dată, care nu este fixă. 2023 este Anul Iepurelui și a început duminică, 22 ianuarie 2023. Anul Nou Chinezesc este sărbătorit în China și în multe țări din Asia de Sud, precum Thailanda și Cambodgia.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top