Connect with us

newspass.ro

Atac în SUA. Patru elevi au fost împușcați chiar înainte de Ziua Recunoștinței

Atac în SUA. Patru elevi au fost împușcați chiar înainte de Ziua Recunoștinței

World

Atac în SUA. Patru elevi au fost împușcați chiar înainte de Ziua Recunoștinței

Sursa Foto: Twitter

Atac în SUA. Patru elevi au fost împușcați chiar înainte de Ziua Recunoștinței

Patru elevi au fost împușcați în timp ce se aflau la câțiva metri de liceu. Atacul a avut loc cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței, o sărbătoare foarte importantă pentru americani. Adolescenții au fost împușcați de un bărbat care a scos arma dintr-un autoturism de teren. Mașina s-a apropiat de ei, iar individul a tras fără milă. Este un eveniment care umbrește sărbătoarea națională și totodată îngroașă rândurile violențelor din SUA. Potrivit NBCPhiladelphia, copiii au scăpat cu viață, însă au suferit răni și se află sub supraveghere medicală.

Elevi împușcați în apropierea unui liceu din Philadelphia

Adolescenții ieșiseră de la liceul unde au avut program scurt, dat fiind faptul că astăzi toată America sărbătorește Ziua Recunoștinței. Potrivit sursei citate, atacul a avut loc la intersecția străzilor 60 și Oxford, la câteva minute după ce elevii plecaseră de la ore. Autoritățile au anunțat că toate cele patru victime sunt în stare stabilă, la spital. Două fete de 15 ani, surori, și doi băieți, de 16 ani sunt victimele împușcăturilor de Ziua Recunoștinței. Plecaseră de la liceu și se îndreptau spre casă unde aveau să petreacă împreună cu familia această sărbătoare națională. Din nefericire, nu au ajuns acasă, ci la spital.

Directorul liceului Overbrook High School, Dr. Kahila Johnson, a declarat că unul dintre adolescenți a fost deja externat din spital. Unul dintre gloanțe a atins fereastra unui salon de înfrumusețare. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

“Foarte norocoși cei din salonul de înfrumusețare. Nimeni nu a fost rănit”, a spus John Stanford, comisar adjunct al Poliției din Philadelphia.

Potrivit Poliției, în fața salonului de înfrumusețare se afla un grup de studenți care au fost martori ai atacului. Aceștia au povestit că la un moment dat, pe stradă a intrat o mașină marca Hyundai, argintie, din care cineva a început să tragă.

Sursa Foto: NBCPhiladelphia

Oamenii legii cercetează dacă vreuna dintre victime a fost ținta atacului, sau a fost totul spontan.

Una dintre fete a fost împușcată în umăr, iar cealaltă a fost rănită tot în zona umărului. În ceea ce privește băieții victime ale atacului, unul a fost împușcat în picior, iar celălalt s-a ales cu răni în zona capului. Toți sunt în stare stabilă.

“Am fi putut pierde un copil astăzi. Astea sunt acțiuni ale oamenilor lași. Să tragi cu arma dintr-o mașină. Unde suntem? În ce lume trăim?”, a declarat Kevin Bethel, șeful Departamentului pentru Siguranța Școlară din Philadelphia.

Atac în SUA. Patru elevi au fost împușcați chiar înainte de Ziua Recunoștinței

Sursa Foto: Twitter

Poliția a deschis o anchetă și analizează imaginile de pe camerele de luat vederi amplasate din zonă. Autoritățile au luat decizia de a anula un meci de fotbal între Overbrook și West Philly.

Guvernatorul statului Pennysilvania: M-am săturat

Ca urmare a atacului armat petrecut chiar înainte de Ziua Recunoștinței, guvernatorul statului Pennysilvania a transmis un mesaj tranșant că atacurile din SUA au lăsat familii cu goluri în inimi și locuri goale la masa de sărbătoare.

Destul! M-am săturat!, a scris guvernatorul Tom Wolf.

Până la acest moment, anchetatorii nu au reușit să stabilească motivul atacului. La liceul Overbrook nu au mai fost înregistrate incidente de acest fel și nu este clar dacă vreunul dintre adolescenți a fost ținta atacului.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top