Connect with us

newspass.ro

Au apărut primele sticle de vin Beaujolais de anul acesta. Tradiția continuă

Au apărut primele sticle de vin Beaujolais de anul acesta. Ce se întâmplă cu producția

Business

Au apărut primele sticle de vin Beaujolais de anul acesta. Tradiția continuă

Sursa Foto: Euronews

Au apărut primele sticle de vin Beaujolais de anul acesta. Tradiția continuă

Primele sticle de vin Beaujolais Nouveau din producția de anul acesta au ajuns pe piață. A devenit deja o tradiție pentru francezi să aștepte acest sortiment în a treia zi de joi din luna noiembrie. Atunci ies pe piață primele sticle cu licoarea lui Bachus care se pare că este foarte apreciată. Noul Beaujolais a apărut joi, 17 noiembrie, într-un butic celebru din Paris, care comercializează băuturi alcoolice. Potrivit English News, în fața restaurantului se află un afiș care îi anunță pe francezi că au ocazia să deguste celebrul vin.

Au apărut primele sticle de vin Beaujolais 2022

Iubitorii de vin din Franța au un motiv de bucurie: în magazinele de specialitate au apărut primele sticle de vin Beaujolais Nouveau din producția de anul acesta. Este un vin renumit în Franța și apreciat în lumea-ntreagă.

Sursa Foto: DN

Beaujolais este un vin francez obținut în general din struguri Gamay care au o coajă subțire și sunt săraci în taninuri. Vinurile albe din regiune reprezintă doar 1% din producție și sunt realizate din struguri Chardonnay și Aligote. Cel din urmă este permis până în 2024 cu condiția ca vița de vie să fi fost plantată înainte de 2004.

Beaujolais tinde să fie un vin roșu, cu un corp ușor și o aciditate relativ ridicată. Potrivit English.News, sunt ani în care Beaujolais produce mai mult vin decât regiunile viticole din Burgundia: Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise și Mâconnais la un loc.

Producătorii susțin că vinul de anul acesta are o culoare mai frumoasă și un gust mai consistent spre deosebire de producția de anul trecut al aceluiași sortiment. Vinul Beaujolais Nouveau nu este apreciat doar de către francezi. Este un vin căutat și de turiști străini care au auzit de el și vor neapărat să-l deguste. Cei care se află în Franța în această perioadă au ocazia să bifeze pe lista de atracții și o vizită la un bistro, pentru a servi un pahar cu Beaujolais.

Tradiția de a bea un vin proaspăt fermentat nu este nicidecum una nouă. În Grecia antică, festivalul atenian Anthesteria. în onoarea lui Dionisos, era sărbătorit cu vinul recoltei recent încheiate.

Vinuri noi, tradiții vechi

Sărbătorirea recoltei de vin a devenit în Franța o tradiție. În toată țara au loc lansări de vinuri, de la Gaillac, la Touraine, până în sudul Văii Rhône. Cu toate acestea, Beaujolais rămâne cel mai cunoscut și răspândit vin. Încă din anii 1800, comercianții de vinuri cumpărau Beaujolais proaspăt fermentat pentru a prezenta noua recoltă clienților lor din braserii. Abia în 1950 a fost adoptată o lege care a impus a treia zi de joi a lunii noiembrie ca dată oficială de lansare a vinurilor din recoltă.

Good Food Revolution notează că cel mai cunoscut nume de familie din Beaujolais este Georges DuBoeuf, cunoscut drept cel care a creat nebunia globală cu Beaujolais Nouveau. El a depus eforturi mari împreună cu bucătarii și somelierii de pe piețele importante din întreaga lume pentru a extinde această tradiție. În anii 1980 deja se produceau cantități industriale. Reclamele anunțau sosirea vinului Beaujolais în SUA, Canada, Europa și nu numai.

De departe, Japonia a fost piața de export cea mai bună pentru acest vin. Fotografii cu japonezii veseli care se scaldă în spa-uri pline cu vin sunt populare în mass-media în fiecare an, în noiembrie.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top