Connect with us

newspass.ro

Au fost lansate primele monede cu chipul Regelui Charles al III-lea

Au fost lansate primele monede cu chipul Regelui Charles al III-lea

Business

Au fost lansate primele monede cu chipul Regelui Charles al III-lea

Sursa Foto: Twitter

Au fost lansate primele monede cu chipul Regelui Charles al III-lea

Primele monede cu chipul regelui Charles al III-lea au intrat în circulație joi, 8 decembrie 2022, în oficiile poștale din Marea Britanie. Portretul noului monarh al Regatului Unit și al Irlandei de Nord va apărea pe o monedă de 50 de pence, iar pe reversul său va fi comemorată regretata regină Elisabeta a II-a. Precizăm faptul că în urmă cu două luni a fost lansată o versiune comemorativă a acestei monede, potrivit Bloomberg. În funcție de cerere, sunt pregătite să intre în circulație aproximativ 9,6 milioane de monede de 50p în 9.452 de sucursale poștale în luna decembrie 2022.

Primele monede cu chipul Regelui Charles al III-lea

Printre primele locații în care vor ajunge monedele cu chipul noului monarh britanic se numără sucursala Aldwych a oficiului poștal din centrul Londrei, situată în apropiere de Clarence House.

“Această zi marchează o nouă eră pentru monedele britanice, efigia regelui Carol al III-lea apărând pe monedele de 50 de pence aflate în circulație. Este o oportunitate fantastică pentru colecționarii de monede de a-și completa colecțiile, sau de a începe una”, a declarat Rebecca Morgan, director al serviciilor pentru colecționari la Monetăria Regală.

Aceasta a declarat că anticipează apariția unei noii generații de colecționari de monede care își doresc să obțină noua monedă de 50 de pence care poartă chipul noului monarh al Marii Britanii.

“Este o onoare extraordinară pentru Poștă și pentru factorii poștali faptul că prima monedă cu Regele Carol al III-lea este pusă în circulație prin intermediul rețelei noastre extinse de sucursale”, a declarat Nick Read, directorul general al Poștei.

Efigia regelui Charles al III-lea a fost creată de sculptorul Martin Jennings și aprobată personal de către monarh. Potrivit tradiției, portretul regelui este orientat spre stânga, în direcția opusă celei în care se afla regina Elisabeta a II-a.

Bloomberg dezvăluie că reversul bancnotei de 50 pence prezintă un desen care a apărut inițial pe coroana încoronării din 1953.

Acesta a fost realizat pentru a comemora încoronarea reginei la Westminster Abbey și include cele patru sferturi ale armelor regale reprezentate în interiorul unui scut. Între fiecare scut se află o emblemă a națiunilor de origine, după cum urmează: un trandafir, un ciulin, un trifoi și un praz.

Toate monedele cu chipul reginei rămân în circulație

Chiar dacă au fost lansate monedele cu chipul noului monarh al Marii Britanii, regina Elisabeta nu este uitată. Toate monedele care înfățișează chipul regretatei regine vor rămâne mijloc legal de plată și în circulație activă. Potrivit Bloomberg, aproximativ 27 de miliarde de monede aflate în circulație în Regatul Unit poartă portretul reginei.

În timp, pe măsură ce se deteriorează, acestea vor fi înlocuite pentru a satisface cererea de monede suplimentare.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la data de 8 septembrie 2022, la reședința sa din Scoția – Castelul Balmoral. În urma sa a urcat la tronul fiul său, Prințul Charles, care a devenit Regele Charles al III-lea. Încoronarea acestuia va avea loc în primăvara anului viitor.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top