Australia: Descoperire uimitoare după 85 de ani
Rămășițele ultimului tigru tasmanian cunoscut au fost găsite, după 85 de ani, în dulapul unui muzeu din Australia. Până nu demult, nimeni nu a știut ce s-a întâmplat cu rămășițele acestui tigru care a murit în captivitate. Muzeul și Galeria de Artă din Tasmania a făcut marea descoperire chiar într-unul dintre dulapurile sale. Timp de 85 de ani a fost un mister absolut dispariția acestor rămășițe, ba mai mult unii au crezut că au fost aruncate, scrie Wionews.
Descoperire uimitoare după 85 de ani
Ultimul tigru tasmanian a murit în captivitate la grădina zoologică din Hobart, iar corpul său a fost preluat de către muzeul local. Ulterior, reprezentanții muzeului au pierdut urma rămășițelor, considerând că au fost aruncate.

Sursa Foto: BBC
În cadrul unor noi verificări, după 85 de ani, s-a descoperit că, de fapt, în tot acest timp rămășițele au fost în muzeu. Acestea nu au părăsit nicio clipă muzeul, dar au fost catalogate greșit și ținute într-un dulap.
“Timp de ani de zile, mulți conservatori de muzeu și cercetători au căutat rămășițele fără succes, deoarece nu a fost înregistrat niciun material de thylacine datând din 1936. S-a presupus că trupul său fusese aruncat”, a declarat Robert Paddle.
Acesta a publicat o carte despre dispariția speciei de tigru tasmanian în anul 2000. Paddle împreună cu un curator de muzeu au găsit raportul unui taxidermist, și imediat au decis să revizuiască colecțiile de muzeu.
Rămășițele ultimului tigru tasmanian- o femelă care a murit în captivitate – au fost descoperite în dulapul departamentului de Educație. Curatorul Kathryn Medlock a declarat că specimenul a fost adus pentru a fi expus, însă personalul nu a știut despre ce specie este vorba.
“A fost ales pentru că era cea mai bună piele din colecție. Se credea la acea vreme că încă mai existau astfel de specii, a declarat Medlock”, potrivit sursei citate.
Cauza dispariției tigrilor tasmanieni
Potrivit The Guardian, un studiu efectuat de cercetătorii australieni relevă că tigrii tasmanieni au dispărut din cauza secetelor prelungite. Aceștia au analizat ADN-ul din oasele fosilelor și din specimenele expuse în muzee. Cercetările au dus la concluzia că încălzirea globală și fenomenele extreme sunt cauze ale dispariției acestei specii.
Tigrii tasmanieni au trăit în urmă cu 3000 de ani, în regiunea de vest a Australiei. Ultimul exemplar a murit la data de 7 septembrie 1936, la grădina zoologică din Hobart.
