Connect with us

newspass.ro

Avertizări cod galben de ninsori puternice în Marea Britanie

Avertizări cod galben de ninsori în Marea Britanie

World

Avertizări cod galben de ninsori puternice în Marea Britanie

Sursa Foto: The New York Times

Avertizări cod galben de ninsori puternice în Marea Britanie

Meteorologii din Marea Britanie au emis mai multe avertizări tip cod galben de vreme severă. Ninge abundent în tot Regatul și s-au format condiții de polei și ceață. A fost afectată și activitatea aeroporturilor care s-au închis parțial sau complet, dar și transportul rutier și cel feroviar. A fost un weekend cu temperaturi arctice, notează The Mirror, care a produs perturbări majore pe autostrăzi și a forțat închiderea pistelor de pe aeroporturi. Datele meteorologice în primele ore ale zilei de luni au arătat căderi de zăpadă în mai multe zone din estul Angliei și nord-vestul Scoției.

Cod galben de ninsori puternice în Marea Britanie

În cea mai mare parte a țării, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, temperaturile au coborât sub zero grade. Drumarii și-au început activitatea încă din timpul nopții. Specialiștii în Meteorologie se așteaptă ca vremea să fie în continuare rece.

S-au creat condiții de polei care au provocat perturbări în trafic, în transportul feroviar, și zboruri anulate de pe aeroporturile London Gatwick și London Stansted. Managerul operațiunilor de pe autostrăzile din regiune a transmis că lucrătorii săi au ieșit la deszăpezire și continuă să trateze cele mai importante artere.

Sursa Foto: The Mirror

Met Office a emis avertizări meteorologice de tip cod galben de ninsoare și polei pentru sud-estul Angliei valabile până luni, la orele 09.00. Sunt zone care se află sub avertizări de ceață densă.

Luni, 12 decembrie, lapovița și ninsoarea se va potoli în zona de sud-est a Angliei. Vor fi condiții de ploaie în special în zona de nord și est a teritoriului.

La noapte vor fi condiții de îngheț și ceață densă. În cursul zilei de marți, înghețul și ceața vor persista pe alocuri, în rest va fi vreme frumoasă, dar cu lapoviță în unele zone. Meteorologii anunță ninsori persistente în nordul Scoției.

De miercuri până vineri, vremea va fi în continuare rece, dar dispare ceața și se înseninează. Sunt așteptate ploi și ninsori până la finalul săptămânii.

Patru copii sunt în stare critică după ce au căzut într-un lac înghețat

Autoritățile au emis avertizări pentru părinți și copii, să stea departe de apele înghețate. Patru copii sunt în stare critică la spital după ce au căzut într-un lac înghețat. Potrivit informațiilor apărute în presa britanică, aceștia se jucau pe lacul înghețat, când gheața a cedat sub picioarele lor. Patru dintre ei au fost scoși în stare de stop cardiorespirator, însă se crede că ar mai fi încă doi dispăruți în apă.

“Stați departe de apele deschise! Sub nicio formă nu vă aventurați pe gheață, indiferent de cât de groasă credeți că este!”, a transmis comandantul departamentului local de pompieri și situații de urgență.

Incidentul nefericit s-a petrecut sâmbătă după-amază, la Solihull, un oraș situat la sud-est de Birmingham.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top