Connect with us

newspass.ro

Băutura răcoritoare Dr. Pepper câștigă teren în fața competitorilor

Băutura răcoritoare Dr. Pepper câștigă teren în fața competitorilor

Business

Băutura răcoritoare Dr. Pepper câștigă teren în fața competitorilor

Sursa Foto: CNN

Băutura răcoritoare Dr. Pepper câștigă teren în fața competitorilor

Dr. Pepper se remarcă într-un mod deosebit în panteonul băuturilor răcoritoare. Nu are popularitatea și vânzările Coca-Cola sau Pepsi, dar s-a dovedit o alegere unică pentru consumatorii de sifon. Spre deosebire de competitorii săi, Dr. Pepper nu poate fi folosit într-un coktail standard și nu se încadrează perfect în vreo categorie, dar este considerat un outsider războinic, potrivit CNN. În ultima perioadă, Dr. Pepper a câștigat teren în fața concurenților săi, în contextul în care piața globală a sucurilor rămâne stabilă. De-a lungul anilor, Dr. Pepper și-a găsit succesul ca o alternativă excentrică la Coca-Cola și Pepsi.

Sucul Dr. Pepper câștigă tot mai mult teren în fața competitorilor

Sifonul piperat cu 23 de arome este considerat o alegere unică pentru consumatorii de sifon. Dr. Pepper este alternativa ideală pentru cei care vor ceva diferit față de Cola și Pepsi. Din acest motiv, Dr.Pepper este considerat un outsider războinic, brandul erou al Keurig Dr. Pepper care, împreună cu Coca-Cola și și Pepsi Co formează cele mai mari trei companii producătoare de sucuri pe piața americană, potrivit măsurătorilor NielsenIQ în magazinele de retail și de proximitate.

Chiar și în condițiile în care piața sucurilor rămâne stabilă, în ultima vreme Dr. Pepper a câștigat teren în fața competitorilor săi.

“În ultimii 20 de ani, băuturile răcoritoare carbogazoase au scăzut în volum. Unul dintre punctele luminoase … a fost Dr. Pepper”, a declarat Duane Stanford, editor al Beverage Digest.

Înființat în 1885, brandul de sucuri Dr.Pepper s-a remarcat îndeosebi în a doua jumătate a secolului al XX-lea și a contribuit la modelarea industriei de băuturi răcoritoare, cultivându-și reputația de outsider.

Băutura a fost inventată de Charles Alderton care lucra ca farmacist la Wade Morison. Se spune că Morrison a numit băutura după un anume Charles Pepper, tatăl unei femei pe care o iubea, în speranța că gestul îl va impresiona pe posibilul viitorul socru.

Nu este, însă, singura poveste care circulă pe internet cu privire la originile numelui Dr. Pepper. La începutul secolului al XX-lea, Dr Pepper își încuraja clienții să bea un Dr. Pepper de trei ori pe zi, în jurul orei 10 a.m., 14 și 16, pentru a-și menține energia.

Deși a avut succes, campania nu s-a concentrat niciodată pe aroma unică a produsului, care nu era de cola.

Rivalitate cu Pepsi și Coca-Cola

În anii 1960, PepsiCo a dat în judecată Dr. Pepper pentru încălcarea mărcii comerciale. Dr. Pepper a ripostat acuzând Pepsi că a refuzat accesul băuturii pe platforma sa de distribuție. În 1963, un judecător a dat dreptate îmbuteliatorului, deschizând ușa pentru extinderea națională a produsului.

În prezent Dr. Pepper se promovează ca fiind un deliciu și folosește în reclamele sale o mascotă de mărimea unui boboc, care se numește Lil’ Sweet.

Fuziune între Coca Cola și Dr. Pepper

În anii 1980, în timpul valului de fuziuni, Coca Cola a încercat să preia Dr. Pepper, însă tranzacțiile au fost blocate pentru ambele companii pentru că FTC a decis că cele două băuturi erau suficient de asemănătoare pentru a reprezenta o posibilă amenințare antitrust.

Ulterior Dr. Pepper a fuzionat cu 7UP, până la sfârșitul anilor 1980. Potrivit datelor Beverage Digest, în primele nouă luni ale anului 2022, Coca-Cola a controlat aproximativ 40% din piața de retail din SUA, urmată de PepsiCo cu aproximativ 29% și de Keurig Dr Pepper cu aproximativ 25%.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top