Connect with us

newspass.ro

Bilet ascuns într-o sticlă veche de 135 de ani, descoperită sub podeaua unei case

Mesaj ascuns într-o sticlă de 135 de ani, descoperit sub podeaua unei case

Discover

Bilet ascuns într-o sticlă veche de 135 de ani, descoperită sub podeaua unei case

Sursa Foto: Edinburgh Live

Bilet ascuns într-o sticlă veche de 135 de ani, descoperită sub podeaua unei case

O femeie a descoperit sub podeaua casei sale o sticlă veche de 135 de ani în care se afla un bilețel. Nu mică i-a fost mirarea să facă o așa descoperire în timpul procesului de renovare al locuinței. Eilidh Stimpson a fost șocată când unul dintre muncitori i-a arătat ce se afla sub podeaua casei sale – un artefact din epoca victoriană, potrivit The Sun. Bărbatul a zărit ceva strălucitor sub podea și când s-a apropiat a făcut descoperirea.

Un bilețel într-o sticlă veche de 135 de ani a fost descoperit sub podeaua unei case

O femeie care a chemat o echipă de muncitori să-i renoveze locuința a avut parte de o surpriză pe cinste. Unul dintre bărbați a descoperit sub podeaua casei o sticlă de whiskey, prăfuită, dar intactă, în care se afla un bilețel. Pe bilet era scris un mesaj cu semnăturile a doi bărbați care montaseră, în urmă cu zeci de ani, podeaua în casa din Edinburgh.

Bilet ascuns într-o sticlă veche de 135 de ani, descoperită sub podeaua unei case

Sursa Foto: Edinburgh Live

James Ritchie și John Grieve au pus această podea, dar nu au băut whisky. 8 octombrie 1887. Cine găsește această sticlă poate să creadă că praful nostru suflă pe drum, scria pe bilețelul pus cu grijă în sticla de whiskey. Proprietara casei a rămas fără cuvinte când muncitorul a coborât în fugă pe scări fluturând în mână comoara descoperită.

“Apoi a coborât pe scări spunând: “Uite ce am găsit în gaura pe care tocmai am făcut-o!”. A fost destul de emoționant.”, a spus proprietara casei, potrivit sursei citate.

Eilidh Stimpson și-a așteptat nerăbdătoare copiii să se întoarcă de la școală ca să le arate descoperirea. Ea nu a desfăcut sticla de whiskey înainte ca cei doi copii, de 8 și 10 ani, să vină acasă. Au întâmpinat dificultăți în a scoate dopul sticlei, dar până la urmă au reușit.

Au spart sticla pentru a ajunge la bilețel

Inițial au folosit o pensetă pentru a trage bilețelul afară, însă l-au rupt și atunci au înțeles că sunt nevoiți să spargă sticla pentru a ajunge la el.

Imediat cum au citit biletul au început să se intereseze în zonă despre James și John, protagoniștii surprizei, cei care au scris biletul în 1887.

Inspirată de emoționanta capsulă a timpului, proprietara casei a împărtășit descoperirea pe rețelele de socializare și a dezvăluit că va continua tradiția împreună cu familia sa.

“Am fost pur și simplu extrem de norocoși și mă bucur că toate lumea crede că ceea ce se întâmplat este extrem de interesant, la cum cum spunem și noi”, a declarat Eilidh Stimpson.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top