Connect with us

newspass.ro

Brazilia a decretat trei zile de doliu național după moartea marelui Pele

Brazilia a decretat trei zile de doliu național după moartea marelui Pele

World

Brazilia a decretat trei zile de doliu național după moartea marelui Pele

Sursa Foto: Folha Pe

Brazilia a decretat trei zile de doliu național după moartea marelui Pele

Trei zile de doliu național au fost decretate în Brazilia după moartea lui Pele considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Pele s-a stins din viață joi, 29 decembrie 2022, în spitalul unde era internat de mai bine de o lună. În 2021, fostul mare sportiv a fost diagnosticat cu cancer de colon, iar de atunci s-a tot confruntat cu probleme de sănătate. Potrivit medicilor care l-au tratat, în cele din urmă, din cauza acestei boli necruțătoare, organele lui Pele au cedat. Fotbalistul, considerat cel mai bun din toate timpurile s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Familia a fost cea care a făcut anunțul public, iar mai apoi informația a fost confirmată de către avocatul lui Pele. Acum Brazilia a decretat doliu național, scrie TheObjective.

Trei zile de doliu național în Brazilia

Guvernul brazilian a decretat doliu național de trei zile în semn de omagiu pentru fostul fotbalist Edson Arantes de Nascimento, cunoscut sub numele de Pele. Acesta s-a stins din viață joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani. Înainte de asa, săptămâni întregi, tot felul de zvonuri despre starea de sănătate a fotbalistului i-a îngrijorat pe fanii săi din toată lumea. La un moment dat Pele a făcut o postare pe Instagram în care i-a liniștit pe oameni și le-a mulțumit pentru grija pe care i-o poartă.

Din nefericire, în cele din urmă, din cauza bolii, corpul lui Pele a cedat. Decesul său a fost confirmat de familie, apoi de medici și de avocatul său.

Președintele demisionar Jair Bolsonaro a publicat un decret într-o ediție extraordinară a Jurnalului Oficial al Uniunii pentru a declara doliu în țară, potrivit Folha de S.Paulo.

“Se declară doliu oficial pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de trei zile, începând cu data publicării prezentului decret, în semn de doliu pentru moartea lui Edson Arantes do Nascimento, Pele, fost jucător de fotbal”, se arată în decret.

Cu câteva ore înainte, secretariatul de comunicare socială al guvernului brazilian a emis o declarație de doliu pentru moartea lui Pelé.

În comunicat se arată că Pele a demonstrat prin acțiunile sale că, pe lângă faptul că a fost un mare sportiv, a fost și un mare cetățean și patriot, ridicând numele Braziliei oriunde a mers.

Pele era internat la un spital din Sao Paolo încă din 29 noiembrie

Ultimii ani din viață au fost grei pentru cel considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Pele a fost diagnosticat cu cancer de colon în 2021, iar de atunci problemele de sănătate s-au ținut scai de el. Fostul atacant care a câștigat trei campioane mondiale de fotbal, era internat din 29 noiembrie la spitalul Albert Einstein din Sao Paolo.

În ciuda faptului că atât el cât și familia sa au ținut legătura cu fanii și au transmis mesaje menite să-i liniștească pe aceștia, starea de sănătate a lui Pele se înrăutățea pe zi ce trecea.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Pele va fi depus timp de 24 de ore pe stadionul din Santos. Acolo și-a început cariera pe când avea doar 15 ani.

Marți, un cortegiu funerar va însoți sicriul pe străzile din Santos trecând pe la locuința mamei lui Pele care are 100 de ani. Înmormântarea lui Pele va avea loc la cimitirul memorial Necolpole Ecumenica. Accesul va fi permis doar membrilor familiei.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top