Connect with us

newspass.ro

Bulgaria refuzată de Olanda în spațiul Schengen. Reacția președintelui bulgar

Bulgaria refuzată de Olanda în spațiul Schengen. Reacția președintelui bulgar

World

Bulgaria refuzată de Olanda în spațiul Schengen. Reacția președintelui bulgar

Sursa Foto: FedTrust

Bulgaria refuzată de Olanda în spațiul Schengen. Reacția președintelui bulgar

Președintele Bulgariei reacționează după ce țara pe care o conduce a fost refuzată de Olanda în spațiul Schengen. Liderii olandezi au anunțat că vor face o nouă evaluare, cel mai probabil, anul viitor. Ca urmare a acestei decizii, președintele Bulgariei, Rumen Radev a catalogat drept cinică atitudinea Olandei. Oficialul nu înțelege refuzul partenerilor europeni de a primi țara sa în spațiul Schengen. Potrivit Novinite.com, guvernul Olandei a decis să blocheze admiterea Bulgariei în spațiul Schengen, a anunțat Netherlands Broadcasting Corporation, citată de BTA.

Bulgaria refuzată de Olanda în spațiul Schengen

Guvernul Olandei a blocat admiterea Bulgariei în spațiul Schengen, decizie care a stârnit indignare din partea președintelui bulgar. Potrivit Nerherlands Broadcasting Corporation, premierul Mark Rutte a declarat că decizia nu este una politică, ci se bazează pe fapte. Pe de altă parte, ministrul de Externe al Olandei, Wopke Hoekstra, a explicat motivul pentru care Bulgaria nu este pregătită să intre în spațiul Schengen.

Hoekstra a declarat că problema va putea fi reconsiderată doar atunci când va fi clar că Bulgaria are un stat de drept funcțional, capabil să facă față corupției și crimei organizate.

Extinderea spațiului Schengen este inclusă pe ordinea de zi a reuniunii miniștrilor justiției și afacerilor interne din Uniunea Europeană din 8 decembrie 2022. Atunci Haga va bloca Bulgaria.

Premierul Olandei a declarat că aprobarea pentru Olanda va fi discutată, cel mai probabil, anul viitor. Momentan există preocupări legate de controlul la frontieră, a mai spus oficialul.

Teoretic ai risca să pornești un flux de migrație printr-o astfel de țară, a declarat Rutte, citat de NOS, una dintre organizațiile de radiodifuziune care alcătuiesc sistemul public de radiodifuziune olandez.

Potrivit sursei citate, Olanda vrea să excludă posibilitatea de a trece ilegal granița dintre Turcia și spațiul Schengen în Bulgaria.

Pe 8 decembrie, miniștrii UE trebuie să se pună de acord în unanimitate să accepte Bulgaria și alte două țări în Schengen. Chiar dacă Olanda va fi singura țară care va spune nu Bulgariei, propunerea nu va trece.

Cum reacționează președintele Bulgariei după refuzul în Schengen

Rumen Radev consideră cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi țara sa în spațiul Schengen. Președintele Bulgar a declarat că se simte discriminat. Printr-un mesaj pe Twitter, acesta și-a exprimat nemulțumirea cu privire la decizia Olandei.

În locul solidarității europene, Bulgaria primește cinism. Ne ignoră și ne discriminează, a declarat președintele bulgar. Ministrul bulgar de Interne a contrazis afirmațiile negative despre măsurile de supraveghere a frontierelor țării.

“Forţele de securitate bulgare protejează zi de zi cu corpurile lor liniştea tuturor cetăţenilor europeni, inclusiv a olandezilor, la frontiera externă cea mai dificilă din UE, în pofida creşterii presiunii migratorii, care este de patru ori mai mare faţă de anul trecut”, a declarat Ivan Demerdjiev.

Acordul Schengen prevede că cetățenii UE pot călători liber în spațiul Schengen. Acest spațiu este format în prezent din 22 țări din Uniunea Europeană și patru țări din afara UE.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top