Connect with us

newspass.ro

California lovită de ploi și inundații majore

California lovită de ploi și inundații majore

World

California lovită de ploi și inundații majore

Sursa Foto: inbusiness

California lovită de ploi și inundații majore

Autoritățile au declarat stare de urgență în California ca urmare a ploilor din ultima vreme care au provocat inundații majore. Zona Golfului și nordul Californiei se confruntă cu un fluviu atmosferic care aduce vânt puternic, ploi și inundații. Este un fenomen care se manifestă la scurt timp după ce SUA a fost lovită de un ciclon-bombă, scrie LAtimes. Un copil a murit și au fost raportate evacuări și întreruperi de energie electrică în mai multe zone.

California lovită de ploi și inundații majore

După ciclonul – bombă, furtună de zăpadă cum n-a mai fost în ultimii 50 de ani, în SUA au început ploile. În nordul Californiei, ploile torențiale însoțite de vânt puternic au făcut pagube materiale și au dus la întreruperi de energie în mai multe zone din stat. Un copil a murit și câteva familii au fost evacuate din calea apelor.

California lovită de ploi și inundații majore

Sursa Foto: SFGate

Ploile torențiale au dus la ieșirea mai multor râuri din matcă spre stadiul de inundație, scrie sursa citată. Autoritățile au decis evacuarea oamenilor din orașele situate de-a lungul râului Russian River și pe cei din Santa Cruz County. Vântul puternic a lăsat zeci de mii de oameni fără curent electric și a pus la pământ acoperișul unei benzinării din sudul orașului San Francisco.

Potrivit Press Democrat, un copil de doar 2 ani din comunitatea Occidental a fost ucis de un copac doborât de vânt. Cei mai afectați au fost oamenii din zonele aflate în apropierea râurilor. Autoritățile au emis stare de urgență pentru că acestea aveau șanse mari să iasă din matcă.

California lovită de ploi și inundații majore

Sursa Foto: LA Times

Comitatul Sonoma a emis un avertisment de evacuare pentru rezidenții care locuiesc în apropierea râului Russian River, inclusiv cei din Guerneville, Monte Rio, Rio Nido și în aval de Healdsburg.

Ordine sau avertismente de evacuare au fost emise, de asemenea, și pentru zone întinse din orașele de coastă de la est de Santa Cruz, inclusiv Soquel, Rio del Mar, Seacliff și Capitola, o populară stațiune turistică traversată de Soquel Creek.

Oameni evacuați din calea apelor

În comitatul Santa Clara, oficialii au emis avertismente de evacuare în jurul bazinului râului Pacheco Pass și al rezervorului Uvas.

Din cauza aluviunilor, mai multe străzi principale au fost închise, precum și căile de circulație ale Autrostrăzii 101 din comitatul Mendocino. Pietrele și resturile de pe carosabil au dus la producerea unui accident rutier în jurul orelor 20.30.

Specialiștii spun că furtuna de miercuri este al treilea râu atmosferic care a lovit California în ultimele două săptămâni.

Reamintim faptul că înainte de Crăciun, SUA  fost lovită de cea mai mare furtună de zăpadă din ultimii 50 de ani. Meteorologii l-au numit ciclon-bombă. A ucis zeci de oameni care au fost găsiți înghețați în case sau mașini.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top