Connect with us

newspass.ro

Cambodgia: Se construiește cea mai înaltă statuie a lui Buddha

Cambodgia: Se construiește cea mai înaltă statuie a lui Buddha

World

Cambodgia: Se construiește cea mai înaltă statuie a lui Buddha

Sursa Foto: Facebook Merl Komsan

Cambodgia: Se construiește cea mai înaltă statuie a lui Buddha

În Cambodgia au început pregătirile pentru construcția celei mai înalte statui a lui Buddha. Autoritățile din mai multe ministere s-au întâlnit pentru a stabili estetica statuii precum și problemele tehnice. Statuia lui Buddha va fi construită în 2023, în vârful unui munte. Se dorește a fi cea mai înaltă statuie a lui Buddha din Cambodgia, scrie cambodianess. Acesta a fost un ascet învățător religios care a trăit în Asia de Sud în secolul al VI-lea sau al V-lea î.Hr. și a fondat budismul.

Se construiește cea mai înaltă statuie a lui Buddha

Cea mai înaltă statuie a lui Buddha din Cambodgia va avea o înălțime de 108 metri și va fi construită în curând pe marginea muntelui Bokor. Este vorba despre o zonă care domină aproximativ 500 de câmpuri de orez, spune sursa citată.

Sursa Foto: Facebook Merl Komsan

Documentul care autorizează construcția proiectului a fost emis la data de 1 septembrie 2022 de către guvernul cambodgian. Recent, reprezentanții mai multor ministere s-au întâlnit pentru a discuta despre estetica statuii și alte chestiuni tehnice. Firma care va construi efectiv cea mai înaltă statuie a lui Buddha din Cambodgia se numește Sokha Group.

La discuții au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, al Culturii și Artelor Frumoase, al Cultelor și Religiilor. Au fost prezenți și oficiali de la Ministerul Amenajării Teritoriului, al Turismului și Comitetul Călugărilor din Cambodgia.

Purtătorul de cuvânt al guvernului cambodgian a declarat că ceremonia de inaugurare va avea loc la începutul anului 2023.

Sursa Foto: Facebook Merl Komsan

Statuia lui Buddha de pe Muntele Bokor va avea 108 metri înălțime

Cea mai înaltă statuie a lui Buddha din Cambodgia va avea 108 metri înălțime și va fi gata peste 4 ani. Va fi proiectată în conformitate cu stilurile și caracteristicile cambodgiene. Autoritățile sunt convinse că existența statuii va transforma Muntele Bokor într-o destinație turistică religioasă. Totodată se crede că va fi promovat respectul față de budism, în întreaga țară.

Potrivit tradiției budiste, Buddha s-a născut în Lumbini (astăzi Nepal) din părinți regali din clanul Shakya, dar a renunțat la viața de familie pentru a trăi ca ascet rătăcitor.

El a ajuns să fie cunoscut după acest nume – Buddha- care înseamnă Cel trezit sau Cel iluminat.

A dus o viață de cerșetorie, ascetism și meditație, după care a atins iluminarea la Bodh Gaya, în actuala India. Mai târziu a rătăcit prin Câmpia Indo-Gangetică inferioară, predând și construind un ordin monarhic. Învățăturile sale sunt rezumate în Nobila Cale Octuplă, o pregătire a minții. Buddha este venerat de numeroase religii și comunități din Asia.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top