Connect with us

newspass.ro

Campanie pentru înființarea unui tribunal mondial anticorupție inițiată de judecătorul Mark Wolf

Campanie pentru înființarea unui tribunal mondial anticorupție inițiată de judecătorul Mark Wolf

World

Campanie pentru înființarea unui tribunal mondial anticorupție inițiată de judecătorul Mark Wolf

Sursa Foto: BBC

Campanie pentru înființarea unui tribunal mondial anticorupție inițiată de judecătorul Mark Wolf

Judecătorul american Mark Wolf a inițiat o campanie pentru înființarea unui tribunal mondial anticorupție. Acesta a anunțat că forul se va concentra asupra funcționarilor de rangul cel mai înalt și a persoanelor pe care aceștia le mituiesc. Trei state s-au arătat interesate să susțină această inițiativă fără precedent. Este vorba despre Olanda, Canada și Ecuador. Miniștrii de externe ai celor trei state au anunțat că susțin campania pentru înființarea unui tribunal care să combată corupția. Potrivit Barrons, se consideră că acest tribunal mondial ar ajuta la combaterea cleptocraților din fruntea guvernelor.

Campanie pentru înființarea unui tribunal mondial anticorupție

Olanda, Canada și Ecuador au susținut apelurile judecătorului Mark Wolf pentru crearea unei instanțe mondiale anticorupție. Miniștrii de externe ai celor trei țări sunt de acord cu existența unui tribunal care să funcționeze în mod similar cu Curtea Penală Internațională de la Haga. Potrivit celor mai recente date ale ONU, aproximativ două mii de miliarde de dolari din cheltuielile de achiziții publice din întreaga lume sunt pierdute anual din cauza corupției.

“Olanda, Canada și Ecuador împărtășesc viziunea că acest lucru ar putea duce în cele din urmă la înființarea unei Curți Internaționale Anticorupție”, a declarat ministrul olandez de externe Wopke Hoekstra după întâlnirea de la Haga.

Într-o postare pe Twitter, Hoekstra a declarat că o astfel de instanță va oferi comunității internaționale un instrument suplimentar pentru a aplica legile anticorupție existente.

Judecătorul Mark Wolf, inițiatorul campaniei, a transmis că tribunalul se va concentra pe oficialii de cel mai înalt rang și pe persoanele pe care aceștia le mituiesc.

“Cultura de a pune capăt corupției începe de sus în jos”, a declarat Mark Wolf potrivit sursei citate.

Sunt deja câțiva susținători ai acestei inițiative, însă ei recunosc că mai este un drum lung de parcurs până când totul va deveni real. Acest tribunal internațional anticorupție va avea rolul de a pune capăt corupției din întreaga lume. Forul le va da ocazia celor curajoși să prezinte dovezile pe care le au în privința celor corupți.

Convenția ONU împotriva corupției

Convenția ONU împotriva corupției a fost semnată de aproximativ 189 de părți, inclusiv 181 de țări care doresc să pună frână corupției din întreaga lume.

Inițiatorul campaniei urmărește pașii care au fost urmați pentru înființarea Curții Penale Internaționale în 2002, ca model pentru înființarea tribunalului mondial anticorupție.

Acesta are scopul de a judeca atrocități comise în lume, dar nu are puterea de a aresta suspecți, bazându-se pe statele membre că vor face asta.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top