Connect with us

newspass.ro

Cantitate impresionantă de fentanil confiscată în SUA, în 2022

Cantitate impresionantă de fentanil confiscată în SUA, în 2022

World

Cantitate impresionantă de fentanil confiscată în SUA, în 2022

Sursa Foto: CNN

Cantitate impresionantă de fentanil confiscată în SUA, în 2022

Agenția Americană anti-drog a făcut un bilanț al anului 2022 și a dezvăluit publicului cele mai notabile rezultate. Astfel, în acest an au fost confiscate peste 379 de milioane de doze mortale de fentanil. Potrivit datelor oficiale, în 2022 polițiștii au confiscat peste 50,6 milioane de pastile cu prescripție medicală falsă, care conțineau fentanil. Totodată au fost confiscate peste 10.000 de kilograme de pulbere, anunță Drug Enforcement Administration. Agenția americană anti-drog estimează că fentanilul confiscat reprezintă peste 379 de milioane de doze potențial fatale.

Cantitate impresionantă de fentanil confiscată în SUA în 2022

Printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, Agenția americană anti-drog a anunțat că în 2022 a confiscat cantități uriașe de fentanil. Fentanilul este cea mai mare amenințare legată de droguri cu care se confruntă această țară. Vorbim despre un analgezic opioid sintetic prezent sub formă de soluție injectabilă și de plasturi transdermici. Este utilizat, în general, ca anestezic, dar și în tratamentul durerilor cronice și severe. Fentanilul este eliberat doar pe bază de rețetă specială pentru substanțe narcotice.

Revenind la comunicatul DEA, este un opioid artificial, de 50 de ori mai puternic decât heroina și care provoacă foarte mare dependență.

O mică cantitate de fentanil, două miligrame cât încap pe vârful unui creion, este considerată o doză potențial mortală.

“În ultimul an, cei de la DEA au lucrat fără încetare pentru a confisca peste 379 de milioane de doze mortale de fentanil din comunitățile din întreaga țară. S-a confiscat o cantitate care ar putea ucide întreaga populație americană”, a declarat administratorul Anne Milgram.

Potrivit spuselor sale, principala prioritate operațională Agenției Americane Anti Drog este înfrângerea celor două carteluri mexicane de droguri care activează în SUA. Este vorba despre cartelurile Sinaloa și Jalisco care sunt principalele responsabile pentru fentanilul care ucide americani.

“Nicio pastilă cumpărată de pe rețelele sociale nu este sigură”

Autoritățile atrag atenția asupra faptului că nicio pastilă farmaceutică cumpărată de pe rețelele de socializare nu este sigură. În urmă cu doi ani, DEA a emis o alertă de siguranță publică cu privire la traficul de droguri pe scară largă de fentanil sub formă de pastile cu prescripție medicală falsă, cu adaos de fentanil.

Este vorba despre pastile făcute să arate identic cu medicamentele cu prescripție medicală reale, dar care conțin doar umplutură și fentanil și pot fi mortale. Testele efectuate de DEA în acest an au arătat că șase din zece pilule cu prescripție falsă, cu adaos de fentanil conțineau o doză potențial letală de fentanil.

Comparativ cu anul 2021, în 2022 DEA a confiscat mai mult decât dublul cantității de pastile de prescripție medicală falsă cu adaus de fentanil. Pe lângă asta, au fost confiscate aproape 131.000 km de metamfetamină, peste 4.300 kg de heroină și peste 444.000 de kilograme de cocaină.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top