Connect with us

newspass.ro

Captură rară într-un lac din Franța. “Peștișorul auriu” de 30 de kilograme

Captură rară într-un lac din Franța. "Peștișorul auriu" de 30 de kilograme

Discover

Captură rară într-un lac din Franța. “Peștișorul auriu” de 30 de kilograme

Sursa Foto: Google News

Captură rară într-un lac din Franța. “Peștișorul auriu” de 30 de kilograme

Un pescar din Marea Britanie a prins într-un lac unul dintre cei mai mari peștișori aurii din lume.  Bărbatul a stârnit rapid un val de reacții pe rețelele sociale, după ce a postat o poză cu a sa captură. Postarea a devenit virală, iar pescarul este considerat un norocos. Potrivit NYpost, Andy Hackett a reușit să facă o captură rară, peștele auriu având aproape 30 de kilograme. Bărbatul în vârstă de 42 de ani a scos peștele din Bluewater Lakes, Champagne, Franța. Este vorba despre unul dintre cele mai importante locuri de pescuit de crap din lume.

Captură rară: un peștișor auriu de 30 de kilograme

Andy Hackett în vârstă de 42 de ani a reușit să prindă un pește auriu uriaș poreclit The Carrot – morcovul. Ulterior acesta a făcut o postare pe Facebook în care s-a lăudat cu impresionanta sa captură. La scurt timp, postarea a devenit virală. Bărbatul pescuiește din pasiune, el fiind directorul unei companii cu sediul în Worcestershire. Pescarul a spus că a fost genial să prindă marele pește, dar recunoaște că este pur și simplu noroc.

“Am știut că este un pește mare când a mușcat din momeala mea și se mișca dintr-o parte în alta și în sus și în jos cu ea. Apoi a ieșit la suprafață la 30 sau 40 de metri și am văzut că era portocaliu”, a povestit pescarul.

Datorită formei și culorii sale, captura a primit numele de peștișorul auriu. În realitate este o specie hibridă de crap de piele și crap koi, pești ornamentali care se găsesc de obicei in iazuri. Peștele prins de Andy Hackett are în jur de 20 de ani și ar fi fost introdus în lac în urmă cu 15 ani.

“Întotdeauna am știut că The Carrot se află acolo, dar nu m-am gândit niciodată că îl voi prinde, a spus pescarul pasionat”, potrivit NY Post. / “Este ceva diferit care stârnește atenția și competitivitatea pescarilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Blue Water Lakes, Jason Cowler, pentru USA Today.

Peștele poreclit Morcovul a fost cântărit și s-a aflat astfel că are 30 de kilograme, detronând astfel “vechiul” cel mai mare peștișor auriu din lume. Acesta a fost prins în 2019, de către Jason Fugate, rezident în Minnesota.

Peștișorul auriu a fost eliberat

După ce și-a adus captura la mal și a făcut câteva poze, pescarul a eliberat peștișorul auriu în lac și a sărbătorit victoria bând o ceașcă cu ceai. Proprietarul lacului l-a felicitat pe pescar și a dat asigurări că The Carrot se află într-o stare excelentă. Se crede că acesta ar fi al doilea cel mai mare exemplar din specia lui, capturat vreodată.

Nu este, însă, prima captură miraculoasă. În 2019, un pescar din Kentucky a prins un pește koi de 20 de kilograme în timp ce folosea drept momeală – un biscuite.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top