Connect with us

newspass.ro

Care este și ce reprezintă cuvântul anului 2022, conform Oxford

Care este și ce reprezintă cuvântul anului 2022, conform Oxford

Discover

Care este și ce reprezintă cuvântul anului 2022, conform Oxford

Sursa Foto: Flipboard

Care este și ce reprezintă cuvântul anului 2022, conform Oxford

Dicționarul englez Oxford a dezvăluit care este cuvântul anului 2022. Trei cuvinte au fost supuse la vot, iar câștigătorul este un termen argotic care descrie un comportament leneș, lacom și neindulgent. Goblin mode – modul spiridușului a fost ales de către lexicografii de la Oxford. Lupta a fost câștigată detașat cu 318.956 voturi, adică un procent de 93% din totalul de voturi exprimate, anunță BBC. Goblin mode a apărut pe Internet în 2009, dar a devenit viral la începutul acestui an ca urmare a unui scandal mediatic.

Cuvântul anului 2022 desemnat de Oxford

Votanții au avut de ales între trei cuvinte spre a primi titlul de cuvântul anului 2022. Termenul câștigător a fost Goblin mode – modul spiridușului, ce descrie un comportament delăsător. Acesta a fost unul dintre cele trei opțiuni prezentate de către lexicografii de la Oxford. În urma voturilor, publicul numeros l-a ales drept câștigător.

Oxford University Press scrie că the goblin mode este o expresie folosită pentru a descrie o persoană leneșă sau lacomă, neindulgentă.

“Un tip de comportament care este în mod nejustificat autoindulgent, leneș, neglijent sau lacom, de obicei într-un mod care respinge normele sau așteptările sociale”, notează Oxford University Press.

Modul spiridușului – a apărut pe Internet în 2009, dar a devenit viral la începutul acestui an ca urmare a unui scandal mediatic. A fost vorba, de fapt, despre un scandal fictiv în care a fost implicată actrița Julia Fox. Tot atunci a apărut o postare pe Reddit despre o persoană care s-a comportat ca un spiriduș.

Popularitatea acestui cuvânt/acestei expresii a început să crească în 2022, după pandemie. Oamenii și-au dat seama că nu vor să se mai întoarcă la rutina de dinainte de covid – casă-birou-casă.

2022 – primul an în care cuvântul anului a fost ales de către public

2022 este primul an când cuvântul anului a fost ales de către public. Președintele Oxford Languages a declarat că speră că publicul se bucură că a fost implicat în proces și că nu se aștepta la o așa reacție.

“Având în vedere anul pe care tocmai l-am trăit, “goblin mode” rezonează cu noi toți cei care ne simțim puțin copleșiți în acest moment. Este o ușurare să recunoaștem că nu suntem întotdeauna sinele idealizat și îngrijit pe care suntem încurajați să îl prezentăm pe feed-urile noastre de Instagram și TikTok.”, a punctat Casper Grathwohl.

Pe locul al doilea s-a clasat cuvântul metaverse care a avut 14.484 de voturi, iar pe locul trei a fost cuvântul IStandWith, cu un număr de 8.639 de voturi.

În 2021, cuvântul anului a fost vax, ales ca un ecou al interesului față de vaccinuri în contextul pandemiei de coronavirus.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top