Connect with us

newspass.ro

Castel medieval italian scos la vânzare pentru aproximativ 2 milioane de dolari

Castel medieval italian scos la vânzare pentru aproximativ 2 milioane de dolari

Business

Castel medieval italian scos la vânzare pentru aproximativ 2 milioane de dolari

Sursa Foto: CNN

Castel medieval italian scos la vânzare pentru aproximativ 2 milioane de dolari

Un castel medieval italian a fost scos la vânzare pentru aproximativ 2 milioane de dolari. Este o oportunitate unică pentru cei care își doresc să simtă gustul vieții de monarh. Afacerea costă mai puțin decât un apartament situat în centrul Londrei sau un apartament mansardat în centrul istoric al Romei. Este vorba despre castelul medieval Serravalle care se află la jumătatea distanței dintre orașele Modena și Bologna, în regiunea Emilia Romagna din nordul Italiei. Castelul este scos la vânzare pentru suma de 2 milioane de dolari, scrie CNN.

Castel medieval scos la vânzare în nordul Italiei

Impresionanta clădire este locuibilă, dar are nevoie de mici reparații. Este dotată cu sistem de încălzire și oferă o priveliște de vis. Prețul este negociabil, anunță vânzătorii. Castelul este amplasat pe dealuri verzi și vine la pachet, în prețul cerut, cu o bucată din satul care poartă același nume.

Sursa Foto: CNN

În prezent, proprietatea este închiriată pentru evenimente private și conferințe, dar actualii proprietari nu mai fac față cheltuielilor cu gestionarea ei. Este vorba despre un cuplu care dorește să-și păstreze anonimatul. Totuși, cei doi locuiesc, ocazional, pe timp de vară, la castel. Clădirea este perfect locuibilă, cu încălzire, bucătărie, utilități, șeminee, băi și mai multe dormitoare.

Fortificația veche originală are 1.800 de metri pătrați și este amplasată la o altitudine de 400 de metri. Proprietatea cuprinde castelul maiestuos construit pe ruinele unor așezări păgâne, un palat maiestuos de trei niveluri din secolul al XVIII-lea, numit Palazzo Boccadiferro. În întreg ansamblu există o cabană de vânătoare cu magazine cu lemne, un turn de observație cu patru etaje, o pasarelă panoramică uimitoare și un parc luxuriant de 14.000 de metri pătrați.

Sursa Foto: CNN

“Nu numai că este foarte convenabil, aproximativ până la 1.000 de euro pe metru pătrat, dar are un potențial enorm atât ca un refugiu privat și liniștit în care să te deconectezi, cât și ca o investiție pentru a-l transforma într-o stațiune. Farmecul și panorama sunt inegalabile, înconjurat de podgorii, într-o locație strategică între cele două orașe de top din Emilia Romagna”, a declarat pentru CNN Paolo Giacopini de la Immobiliare Giacopini, agenția imobiliară care se ocupă de vânzare, Paolo Giacopini.

În prezent, proprietatea bine întreținută este închiriată pentru evenimente private și conferințe, dar actualii proprietari, care doresc să rămână anonimi, nu mai fac față gestionării acestei proprietăți extinse. Turnul de observație necesită reparații, spune sursa citată. A fost construit în 1227 și modificat în 1523. Mobilierul este în stil renascentist, la fel și tablourile și toate sunt scoase la vânzare.

Sura Foto: CNN

În secolul al XII-lea, castelul a fost aspru disputat de Modena și Bologna pentru poziția sa militară strategică. În acele vremuri, un castel era un mic microcosmos militar care proteja o mare porțiune de pământ, fermieri și chiriași. Fortificația, construită pe cenușa unui vechi avanpost militar roman numit Verabulum, a fost cucerită și distrusă de triburile lombarde în secolul al VIII-lea.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top