Connect with us

newspass.ro

Cât măsoară și ce conține cea mai mare pizza din lume

Cât măsoară și ce conține cea mai mare pizza din lume

World

Cât măsoară și ce conține cea mai mare pizza din lume

Sursa Foto: eastcoastdaily

Cât măsoară și ce conține cea mai mare pizza din lume

Pizza este, fără dar și poate, unul dintre cele mai apreciate preparate din lume. Este un fel de mâncare originar din Napoli, dar care s-a răspândit peste tot în lume. Rețetele pentru pizza sunt dintre cele mai diverse și la îndemâna oricui. În funcție de gusturi, pizza se prepară cu blat subțire, gros, pufos, etc. Este un preparat la care se apelează în primul rând pentru atmosfera pe care o creează în jurul său. În luna decembrie 2012, în Italia a fost preparată cea mai mare pizza din lume. Potrivit guinnessworldrecord, aceasta a intrat în Cartea Recordurilor.

Cea mai mare pizza din lume

Cea mai mare pizza din lume a primit numele de Ottavia și are o suprafață totală de 1.261,65 m² (13.580,28 ft²). Pizza care a intrat în Cartea Recordurilor a fost pregătită de italienii Dovilio Nardi, Andrea Mannocchi, Marco Nardi, Matteo Nardi și Matteo Giannotte de la NIPfood la Fiera Roma, în Roma, Italia, la 13 decembrie 2012.

Pizza Ottavia a fost făcută 100% fără gluten. A fost numită astfel – Ottavia –  un cuvânt de origine romană care înseamnă “al optulea fiu”, ca un omagiu adus primului împărat roman Octavian Augustus. Acesta a reprezentat o schimbare epocală în istoria Romei și a adus Imperiul într-o perioadă de stabilitate economică și culturală. Ottavia a fost 100% fără gluten.

Cum arată și ce conține cea mai mare pizza din lume

Sursa Foto: Guinnes World Records

Pizza Ottavia a fost realizată în 48 de ore de către cinci bucătari iscusiți. Aceștia au folosit9 tone de făină, 4,5 tone de pastă de tomate, 4 tone de brânză Mozzarella și 250 kg de sare.

Americanii vor să bată recordul pentru Cea mai mare pizza din lume

Americanii au pregătit o pizza imensă și vor să bată recordul de Cea mai mare pizza din lume, stabilit de italieni în 2012. Pizza lor are 1.309 metri pătrați de aluat și conține mozarella și sos de roșii.

A fost coaptă pe secțiuni, timp de mai multe ore. Acum se așteaptă ca reprezentanții Guiness Book să analizeze prestația. Sunt șanse mari ca americanii să bată recordul italienilor pentru Cea mai mare pizza din lume.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top