Ce reprezintă movilele misterioase Mima, descoperite în SUA
Movile misterioase vechi de 2000 de ani au fost descoperite în Statele Unite ale Americii. Acestea se află în vestul statului american Washington și se întind pe o vastă câmpie. Aproximativ 1 milion de movile de pământ și au fost descoperite în 1841, în timpul unei expediții. Se pare că acestea au fost construite de o civilizație misterioasă care nu a lăsat nicio înregistrare scrisă cu privire la rolul lor. Potrivit Live science, exploratorii din secolul al XIX-lea au emis ipoteza unor monumente funerare, însă aceasta nu a stat în picioare. În interiorul movilelor nu au fost descoperite schelete sau obiecte care ar putea conduce la această premisă.
Misterul movilelor descoperite în SUA
Un mister vechi de sute de ani planează asupra unor movile neobișnuite de pe o câmpie din SUA. Preria Mima se află în vestul statului American Washington și este acoperită de aproximativ 1 milion de movile de pământ vechi de mii de ani. Locul a fost cercetat de numeroși experți, însă nimeni nu a reușit să afle care este proveniența acestor movile. S-a luat în calcul că ar putea fi morminte, însă în interior nu au fost găsite schelete, iar această ipoteză a picat.

Sursa Foto: pacificupperleft
Ulterior movilele au fost puse pe seama unor popândăi – o specie de rozătoare care trăiește în preeria Mima. În urma cercetărilor s-a constatat că aceste movile nu pot fi opera unor popândăi din cauza dimensiunilor. Acestea ajung până la 17 metri în diametru și 2 metri înălțime, fiind construite din niște pietre foarte mari.
Cercetătorii de la o universitate din California au elaborat un model care explică în cel fel ar putea niște rozătoare mici să construiască aceste movile.
Construcții formate în peste 500 de ani
Potrivit lor, o astfel de construcție ar putea ajunge la aceste dimensiuni în 500-700 de ani de săpat și scormonit de numeroase generații de rozătoare. Deși studiul nu este o dovadă că popândăii creează movilele Mima, acesta arată că este posibil, a declarat Ronald Sletten, un cercetător în domeniul solului de la Universitatea din Washington care a studiat movilele Mima din acest stat.
Dacă ipoteza stă în picioare, se poate spune că acestea sunt cele mai mari structuri ridicate vreodată de vreun mamifer, cu excepția omului.
Solul bogat se îmbibă de apă când plouă, iar oamenii de știință au dedus că popândăii construiau aceste movile pentru a scăpa de înec.
Se pare că astfel de structuri se formează și în zilele noastre și nu se găsesc doar în America. Sursa citată precizează că movile asemănătoare au fost descoperite și pe alte continente. O singură excepție există, anume Antarctica unde nu trăiesc rozătoare din familia Geomyidae.
Cert este că aceste formațiuni sunt deosebite, iar imaginea de ansamblu este cu adevărat spectaculoasă.
